De school


Het Comenius College ligt fantastisch aan het Corversbos in Hilversum. Vanuit ieder lokaal heb je zicht op het groen om ons heen. Bij veel lessen gebruiken we de omgeving. Bij biologie ga je bijvoorbeeld in het bos op onderzoek uit en met gym sport je in en om het bos.

Ons gebouw is rustig en overzichtelijk. De school heeft de vorm van een vierkant waarin heel veel ramen zitten waardoor het erg licht is. Aan de binnenkant wordt gewerkt met kleuren die de verschillende talentgebieden aanduiden: maatschappij, exact, talen, kunst & cultuur en sport. Deze kleuren helpen je om je weg te vinden.

Op veel plaatsen in de school zijn werkplekken voor leerlingen; we hebben een moderne mediatheek, studio’s en er is wifi voor iedereen. In onze grote aula is een podium voor musicals en andere voorstellingen en overdag kun je daar prettig pauzeren. Bij mooi weer kun je op het aulaplein aan onze picknicktafels zitten of met vrienden tafeltennissen. De grote sportvelden, het basketbalterrein en de tennisbanen horen ook bij onze school. Als het lang genoeg vriest, maken we zelfs een ijsbaan waar je heerlijk op kunt schaatsen!