Topsport Talent School

Ben jij een fanatieke topsporter?
Dan kan het Comenius College wat voor je betekenen! Topsport kost veel tijd en energie. Goede begeleiding is daarbij erg belangrijk. Bij de sport, maar zeker ook bij de studie. Het Comenius College wil talentvolle sporters graag helpen om het beste uit zichzelf te halen en daarbij sport en studie te combineren. Omdat wij net als de andere scholen van CVO 't Gooi de LOOT-status hebben kunnen wij onze talentvolle sporters speciale faciliteiten bieden die zij op andere scholen niet kunnen krijgen.

Wat is LOOT?
LOOT staat voor Landelijk Overleg Onderwijs en Topsport. Leerlingen met een LOOT-status kunnen terecht op een 'Topsport Talentschool'.

Het belangrijkste doel is om sporters met talent alle kansen en mogelijkheden te geven hun talenten verder te ontwikkelen. Tegelijkertijd is het ook zaak dat die talentvolle sporters een schooldiploma halen op een zo hoog mogelijk niveau. De combinatie van die twee dingen, dáár gaat het de Topsport Talentscholen om.

Kijk voor meer gedetailleerde informatie over de organisatie op de website van Stichting LOOT: www.topsporttalentschool.nl

Wanneer kom je in aanmerking voor een LOOT-status?
De toekenning van de LOOT-status is gekoppeld aan de talentendatabase van NOC*NSF. De database van NOC*NSF wordt gevuld door de sportbonden; zij leveren de namen van hun talenten aan bij NOC*NSF. Als je van jouw sportbond de status van [B] Belofte, [NT] Nationaal Talent of [IT] Internationaal Talent hebt gekregen, kom je in aanmerking voor de LOOT-faciliteiten.

Van welke faciliteiten kun je gebruik maken?
Voor iedere sporter is er maatwerk:
1.) een LOOT-coördinator als aanspreekpunt voor al je vragen over de combinatie school en sport
2.) extra begeleiding bij je studie
3.) aanpassen van roosters indien mogelijk
4.) hulp bij het maken van planningen
5.) verplaatsen of in aangepaste vorm afleggen van proefwerken
6.) (gedeeltelijke) vrijstellingen voor bepaalde vakken
8.) een aangepast studieprogramma
9.) in uitzonderlijke situaties gespreid examen over twee jaar.

Op de Open Dag van het Comenius College van zaterdag 19 januari zal ons LOOT-team ook beschikbaar zijn voor vragen. Daarnaast wordt er voor alle vestigingen van CVO 't Gooi tezamen één LOOT-informatieavond georganiseerd voor geïnteresseerde ouders/verzorgers en leerlingen. Dit zal gebeuren op de vestiging van het Comenius College, op 31 januari van 20.00 tot 22.00 uur. U bent van harte uitgenodigd.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de LOOT-coördinator van het Comenius College: Michiel Hess (m.hess@comeniusnet.nl). Of bekijk het handboek LOOT van het Comenius College en/of het algemene LOOT handboek van het CVO.