STAP-avond ‘Het Beste Idee’ 2019

Dinsdagavond 19 november vulde de professioneel ingerichte aula zich met veel mensen: de leerlingen uit 2A, hun ouders, broers en zussen en andere fans, en belangstellende docenten. Het afgelopen tertiaal hebben zij de STAP-module ‘Het Beste Idee’ gevolgd waarin zij onderzoek hebben gedaan naar het leven van mensen met een beperking. In deze module hebben zij de werking van botten en spieren en het functioneren van de hersenen onderzocht, een bezoek gebracht aan revalidatiecentrum de Hoogstraat en uiteindelijk een eigen hulpmiddel voor iemand met een beperking bedacht. Leerlingen hadden deze aan elkaar gepitcht en de beste vijf werden op deze avond gepresenteerd.

De ideeën waren goed en origineel. Zo was er een rugzak voor mensen zonder armen; deze bleef door de aanpassingen zitten en hij kan zelfstandig aan en afgedaan worden. Ook was er een ketting met een magneetsluiting voor mensen die doordat zij last van hun handen hebben de sluiting niet meer dicht kunnen krijgen. Het winnende groepje presenteerde echter een elleboogkruk die ingeklapt kon worden, zodat deze niet zo vreselijk in de weg ligt als je ‘m niet gebruikt. Er was nagedacht over het materiaal, het gebruiksgemak, maar ook over de stevigheid: de kruk was zo gefabriceerd dat hij niet inklapt op het moment dat je hem gebruikt. De jury, waarin mensen van de Hoogstraat zaten die onder leiding van Floor Tiesing tot een vakkundig oordeel kwamen, was onder de indruk.

Het winnende groepje bestond op de avond zelf uit Jurre en Lucas, omdat de andere jongens vanwege LOOT-verplichtingen niet aanwezig konden zijn. De volgende ochtend zijn ook Boudewijn en Dion gefêteerd. De laatste deelnemer van het groepje, Thijs, was er niet en moet zijn prijs dus nog krijgen.
De volgende ochtend heb ik met 2A2 de avond nabesproken en ze gaven terug het heel erg leuk gevonden te hebben. Ze waren vooral heel erg overdonderd geweest door de professionele organisatie. Inge, Lydia en Sebastiaan, dat hebben jullie weer mooi neergezet!