PWS-avond 4 mavo


Op donderdagmiddag 28 november, na de lessen wordt er door de leerlingen van 4 mavo druk hun stand in de aula ingericht. Plek zoeken en inrichten maar. Zenuwachtig wordt er van alles uit tassen gehaald en op de stand gelegd of opgehangen op het prikbord. Even tussendoor nog gauw een stuk pizza naar binnenwerken voordat de avond op 19.00 uur van start gaat. 

lees meer
___________________________________________________________

MBO-avond zeer geslaagd

Op 12 december was er een zeer geslaagde MBO-avond op het Comenius College voor alle derde- en vierdeklassers van de mavo van de Savornin Lohman, het Hilfertsheem College en onze school. Ruim twintig MBO-scholen gaven een beschrijving van hun opleiding. Na een korte introductie in de aula verplaatsten de leerlingen zich naar het lokaal waar de informatie verzorgd werd. De leerlingen hadden vooraf gekozen voor twee opleidingen. In twee rondes konden ze zo de informatie vergaren die ze nodig hebben bij het maken van hun keuze voor een vervolgopleiding.
Als vanouds was de aula weer erg in trek; hier was de voorlichting voor de mogelijke overstappers naar de havo. Leerlingen van onze school die deze overstap eerder hebben gemaakt, hielpen mee om hun visie op deze overstap te laten horen.

Dit jaar waren er ook enkele scholen voor het eerst aanwezig. Zo zat ikzelf bij de IVA Driebergen businessschool, een school voor automotive en nautisch businessmanagement. Het lokaal zat lekker vol met enthousiaste jongens en hun ouders. Een leuke interactieve presentatie zorgde voor nog meer enthousiasme bij de jongens. De kosten voor deze particuliere, ongeveer €12.000, mogen de pret niet drukken.

Al met al een mooie avond die ook vanuit de opleidingen lovende reacties opleverden voor de organisatie, de decanen van de verschillende middelbare scholen.