Voedselbank

Op de foto's klas 2hv3, waarbij de leerlingen een kerstpakket hebben gemaakt om te doneren aan de voedselbank. Ze hebben er eten in gestopt, een kerstkaart met een leuke boodschap, wat speelgoed of strips voor de kinderen, en het merendeel heeft de doos zelf ook nog ingepakt en versierd. Eén meisje maakte zich vooral zorgen of ze de doos wel open konden krijgen, zo veel linten zaten erom. Iemand anders had zo'n grote kartonnen doos gebruik dat haar moeder die met de auto moest komen brengen. En zelfs de grootste lapzwans van de klas, die nooit iets bij zich heeft en uiteraard een kwartier te laat kwam, had wél een schoenendoos volgepakt en meegenomen.

___________________________________________________________

PWS 5 havo op hogeschool Inholland

Door de heer Van den Berg

Afgelopen weken was ik twee keer aanwezig bij de groep havoleerlingen die hun profielwerkstuk op de hogeschool Inholland in Diemen doet. Vanuit de opleiding Business Studies krijgt een deel van de leerlingen met een EM-profiel een programma aangeboden, dat bestaat uit acht bijeenkomsten en een afrondende presentatie, op donderdagmiddag 31 oktober.

lees meer
___________________________________________________________

Hogeschool Utrecht, bèta-skills voor 4 havo 

Op vrijdag 22 november zijn zestien leerlingen van 4 havo met school naar de HU (Hogeschool Utrecht) geweest en hebben ze daar twee workshops naar keuze gevolgd naast een kennismaking met verschillende studie richtingen. Alle workshops hadden te maken met scheikunde, natuurkunde of technologie. Floor Moolhuizen heeft bijvoorbeeld in de eerste ronde “bouw een brug” gevolgd en in de tweede ronde “vind de moordenaar” en daar vertelt ze hieronder wat over.

lees meer