Olympische droom Van Aanholt spat uiteen

Geplaatst op 22-05-2019
Druk wordt Naardense te veel op EK: ticket voor Tokio gaat naar concurrenten Tom van der Wilt

NAARDEN De tranen komen en gaan bij Odile van Aanholt, thuis in Naarden. Het is inmiddels drie dagen geleden dat de zeilster in de baai van het Engelse Weymouth haar olympische droom zag vervliegen.

Tijdens het EK van afgelopen week greep Van Aanholt, samen met haar partner Marieke Jongens, in de 49erFX-klasse naast een ticket voor Tokio. Door een teleurstellende 23ste plaats en de winst van concurrenten Annemiek Bekkering en Annette Duetz ging de interne selectiestrijd nipt met 11-10 verloren.

Het betekent geen deelname aan de Spelen voor het duo. ,,We zijn ten onder gegaan aan de druk. De start van de week was al niet goed en dan is het heel lastig om het tij nog te keren. De eerste dagen stond er een harde wind en dat zijn niet onze omstandigheden. Dan zijn de duo’s met meer ervaring in het voordeel. Wij varen pas vijftien maanden samen. Dat bleek ook wel. Bovendien hadden we - volgens afspraak - geruild van coach. Dat betekende dat wij nu een coach hadden die ons nog niet zo goed kent. Dat maakte het lastig om dingen te veranderen. In Italië hadden wij de coach die Annemiek en Annette nu hadden. Daar hadden wij toen veel profijt van en konden we nu niet op terugvallen.”

lees meer
Media
  • Aanholt