Johan Veenstra neemt na jaren trouwe dienst afscheid van Comenius College

Geplaatst op 12-04-2019
Hij was ruim 35 jaar als docent en schoolleider actief op het Comenius College, maar woensdag neemt rector Johan Veenstra afscheid van zijn geliefde school en gaat hij met pensioen.

HILVERSUM Wanneer er landelijk iets binnen het onderwijs speelt en de redactie van deze krant bespreekt hoe we daar lokaal of regionaal invulling aan kunnen geven, staat rector Johan Veenstra van het Comenius College vaak boven aan het lijstje. Die is immers altijd goed voor teksten. "Ja, ik ben wel een flapuit", geeft hij zelf ook toe.
Komende woensdag neemt de 66-jarige in Amsterdam geboren Hilversummer afscheid van de school waar hij begin jaren 80 als docent geschiedenis kwam en tijdens het laatste decennium gold als hét gezicht. Terugkijkend waren er natuurlijk de hoogtepunten, zoals de diploma-uitreikingen of het ontvangen van het predicaat Excellente School. Maar er waren ook de moeilijke momenten of situaties waarbij Veenstra de school of het onderwijs in het algemeen moest verdedigen. Maar in tegenstelling tot sommige van zijn collega’s was de rector van het Comenius College altijd bereid om commentaar te geven. "Maar als er wat aan de hand is, moet het onderwijs zich laten zien", zegt hij. Schoolleiders moeten helemaal niet zo onzichtbaar zijn." En even later: "Ik verstop niets, ook als het niet zo leuk is als je ermee in de publiciteit komt."

lees meer
Media
  • Johan Gooi- en Eemlander 2