Uitwisseling tussen Nederland en België – 13 en 14 februari 2018

Geplaatst op 28-02-2019
Uitwisseling tussen Nederland en België – 13 en 14 februari 2018

Na een maandenlange voorbereiding zijn de leerlingen van 4 havo met Frans in het pakket samen met de begeleiders (Corine, Jacqueline en Michiel) vertrokken naar België.
Op 13 februari zijn de leerlingen al direct ondergedompeld in het ‘bain linguistique’ . Bij aankomst in de stad Luik werden wij opgewacht door een Franstalige gids die ons de mooie plekken van de stad heeft laten zien. Onze leerlingen konden vragen stellen en aantekeningen maken welke zij weer nodig hadden voor de verrijkingssopdracht bij thuiskomst. Er werd druk geschreven en er werden leuke vragen gesteld. Wij hebben mooie pleinen, bruggen, voormalige wijnvelden gezien en na deze intensieve wandeling hadden de leerlingen vrije tijd om zelf nog verder de stad te ontdekken.
Na het avondeten hebben wij – Corine Schaafsma, Jacqueline van Houten en ondergetekende- de leerlingen meegenomen naar de jeugdherberg waar het avondprogramma startte. De leerlingen werkten in groepjes aan diverse spreekopdrachten en voorbereidingsopdrachten voor de volgende dag op de Belgische school.

lees meer....
Media
  • Uitwisseling