Leerlingen Comenius in actie voor klimaat

Geplaatst op 08-02-2019
Op donderdag 7 februari zijn leerlingen van het Comenius College naar Den Haag gegaan om daar te protesteren voor het klimaat. Dit protest was georganiseerd, omdat de jeugd vindt dat de regering te weinig doet aan het klimaat. Wij moeten straks met alle gevolgen van klimaatverandering omgaan, want de mensen die nu aan de macht zijn, zijn er dan niet meer.

We hadden borden gemaakt met teksten als “A diploma but no future” en “Het klimaat is geen bijzaak” erop. Toen we in Den Haag aankwamen, zijn we eerst een route gaan lopen. Daar werden we ook aangemoedigd door mensen die langs de kant stonden. Sommigen van ons zijn geïnterviewd en op de foto gegaan. Nadat we de route hadden gelopen, kwamen we aan op het Malieveld. Daar werd duidelijk dat er heel veel leerlingen waren gekomen.

De organisatie had geschat op 4000 leerlingen, maar er kwamen er 10.000 tot 15.000. Youth For Climate (de organisatie) wil volgende week weer gaan protesteren, omdat de reactie van Mark Rutte nog niet goed genoeg is.
Media
  • Leerlingen Klimaat