De Honourscursus 'Retorica en de geschiedenis van de Nederlandse parlementaire democratie'

Geplaatst op 14-12-2018

In het kader van het Comenius Honours Programme zijn we er trots op dat drie leerlingen uit 5 en 6 vwo de afgelopen periode de uitdaging zijn aangegaan om naast hun reguliere schoolwerk het Honours Programma Retorica en Politiek van de stichting Landmerk te volgen.

Het vergde nogal wat van Storm, Susana en Johan, het programma zelf is intensief en leerzaam maar daarnaast ook nog eens de gemiste lessen op school inhalen en dit allemaal rondom de toetsweek te plannen, was geen sinecure! Hieronder hun verhaal.

 

De Honourscursus 'Retorica en de geschiedenis van de Nederlandse parlementaire democratie' Door Susana Arias (6-vwo), Johan Wiersma en Storm Brinkhuis (5-vwo) en mevrouw Van Zwol

De allereerste grondwet, het recht op abortus en de opkomst van Pim Fortuyn, het kwam allemaal voorbij tijdens de cursus ‘Retorica en de Geschiedenis van de Nederlandse democratie’ van Stichting Landmerk. De cursus bestond uit acht bijeenkomsten op vrijdagmiddag, waarbij we te gast waren op unieke locaties. Zo zijn we onder andere op bezoek geweest bij de Eerste Kamer, de Tweede Kamer en het Medisch Centrum Haaglanden. Op elke locatie werden we ontvangen door een enthousiaste gastheer of -vrouw die ons vertelde over zijn/haar vak en vaak een rondleiding gaf door het gebouw. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld Peter Kwint (Tweede Kamerlid van de SP) en Alexander Rinnooy Kan (Eerste Kamerlid van D66).

lees meer >>
Media
  • Hounourscursus