Comenius College 100 jaar!

Door de huidige ontwikkelingen rondom het Coronavirus is het organisatorisch niet mogelijk de reünie goed voor te bereiden en uit te voeren. Het plan is dan ook om de reünie een half jaar te verplaatsen naar medio maart of april 2021.
Wij blijven u via dit kanaal op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen.
 
De ’open christelijke school’ voor mavo, havo, atheneum en gymnasium aan de Bisonlaan ging een eeuw geleden op een andere plek én onder een andere naam van start. Toen op maandag 6 september 1920 het Christelijk Lyceum in ’t Gooi de deuren opende was dat voor tien docenten en 88 leerlingen, verdeeld over drie leerjaren én over de afdelingen gymnasium en HBS. De villa ’Oersberg’ aan de ’s-Gravelandseweg (nr. 99) diende als tijdelijk onderdak, in afwachting van de bouw van een nieuwe school aan de Lage Naarderweg. De feestelijke opening vond plaats in de ’met sierplanten en bloemen’ versierde zaal van het gebouw De Vereniging Hilversum. In aanwezigheid van onder anderen bestuursleden, de burgemeester en een wethouders, rector dr. De Jong, de leerlingen en hun ouders.

Lees meer >>>

   

Heeft u foto’s, filmpjes, krantenknipsels of verhalen die u met andere oud-leerlingen wilt delen? Stuur ze dan naar k.heere@comeniusnet.nl.