Strafwerk met een lap en een halve citroen; Comenius College viert 100ste verjaardag

Op zaterdag 19 september 2020 viert het Comenius College, de opvolger van het Christelijk Lyceum in het Gooi, zijn 100-jarig bestaan met een grote reünie.

De ’open christelijke school’ voor mavo, havo, atheneum en gymnasium aan de Bisonlaan ging een eeuw geleden op een andere plek én onder een andere naam van start. Toen op maandag 6 september 1920 het Christelijk Lyceum in ’t Gooi de deuren opende was dat voor tien docenten en 88 leerlingen, verdeeld over drie leerjaren én over de afdelingen gymnasium en HBS. De villa ’Oersberg’ aan de ’s-Gravelandseweg (nr. 99) diende als tijdelijk onderdak, in afwachting van de bouw van een nieuwe school aan de Lage Naarderweg. De feestelijke opening vond plaats in de ’met sierplanten en bloemen’ versierde zaal van het gebouw De Vereniging Hilversum. In aanwezigheid van onder anderen bestuursleden, de burgemeester en een wethouders, rector dr. De Jong, de leerlingen en hun ouders.

Lees meer >>>


Om alvast in de stemming te komen, publiceren wij op deze website regelmatig foto’s, filmpjes en andere herinneringen aan de school.  

Hebt u foto’s, filmpjes, krantenknipsels of verhalen die u met andere oud-leerlingen wilt delen? Stuur ze dan naar k.heere@comeniusnet.nl.