Dubbelspecialist Selena Piek: ‘Dit geeft een heel voldaan gevoel’

Geplaatst op 04-02-2020

De Nederlandse Kampioenschappen badminton waren maar een tussenstop voor dubbelspecialist Selena Piek (vwo 2007) op weg naar de Olympische Spelen. Ze ligt op koers gelukkig, en twee titels in Almere gaven haar zelfvertrouwen nog een extra boost.

‘Het is een vreselijk toernooi.’ Selena Piek wond er geen doekjes om toen ze daags ervoor vooruitblikte op de Nederlandse Kampioenschappen badminton van afgelopen weekend. ‘Ik kan alleen maar verliezen.’ Voor de 28-jarige dubbelspecialist was het titeltoernooi een verplicht nummer. Veel zwaarder weegt de route naar de Spelen van Tokio, waarvoor ze zich de komende maanden bij zowel het vrouwendubbel als het gemengd dubbel hoopt te kwalificeren.

Van de aversie vooraf was zondagmiddag weinig meer over. Piek pakte twee nationale titels. ‘Dit geeft een heel voldaan gevoel’, concludeerde ze. ‘Vooral de manier waarop, zonder gameverlies. Zo was het een perfect toernooi.’
Ze was er zich terdege bewust van dat ze als topfavoriet bij het vrouwen- en het gemengd dubbelspel gold. Haar tegenstanders ook. ‘Iedereen jaagt op me.’ Extra vervelend was het vooruitzicht dat ze het tegen haar trainingsmaatjes moest opnemen. Die kennen haar zwaktes als geen ander. Ze mag dan uitkomen in de Deense competitie, voor Team Skælskør, ze traint dagelijks op Papendal.


Lees meer

Media
  • Selena Piek