Het vizier weer op de toekomst

Geplaatst op 03-07-2019
Odile van Aanholt denkt na missen van Tokio alweer aan Parijs 2024

SCHEVENINGEN Zeilster Odile van Aanholt miste vorige maand op een haar een olympisch ticket. De Naardense gaat de komende periode benutten ter voorbereiding op Parijs 2024. Te beginnen met het WK junioren, dat vandaag begint in het Noorse Risor.

Er was even een knuffel, daarna verwerkte ieder voor zich de gigantische klap die was uitgedeeld door de concurrentie. Naast dat Odile van Aanholt een olympisch ticket met miniem verschil aan haar neus voorbij zag gaan, wist ze na het mislukte EK van eind mei in het Engelse Weymouth ook vrijwel zeker dat deze race de laatste was met haar partner Marieke Jongens. Eenmaal thuis namen ze de tijd om alles te laten bezinken, maar de routinier besloot na een week bedenktijd dat dit inderdaad het einde van haar carrière was.

En dus was de 21-jarige Naardense opeens een zeilster zonder ’wederhelft’. Weg partner waarmee ze de laatste anderhalf jaar vol voor dat felbegeerde ticket naar Tokio had gestreden in de 49erFX-klasse. Een missie die uiteindelijk letterlijk in het zicht van de haven strandde. Slechts een puntje achterstand had het duo op wereldkampioenen Annemiek Bekkering en Annette Duetz, die het EK en daarmee ook de interne selectiestrijd van het Watersportverbond wisten te winnen.

lees meer
Media
  • Odile van Aanholt