Waarom het Comenius College?

Leerlingen voelen zich hier op hun plek. Er hangt een plezierige sfeer op het Comenius College en iedereen gaat op een open wijze met elkaar om. 

Een mooie, vernieuwde school met een prachtige ligging en eigen sportvelden. We hebben een supermodern, ruim en transparant gebouw in het Corversbos aan de rand van Hilversum. De school is volledig verbouwd en oogt fris en ruim, met een moderne mediatheek en een grote variatie aan leerruimten en leermiddelen. De school is omringd door sportvelden en tennisbanen en we hebben binnen ook een mooie fitnessruimte.

Afwisselend onderwijs, met veel aandacht voor sport en cultuur. Je kunt op onze school terecht voor gymnasium, atheneum, havo en mavo. In de brugklas krijg je veel leervakken zoals Engels, Spaans, geschiedenis en wiskunde, maar ook gymnastiek, handvaardigheid, drama, muziek en tekenen. Daarnaast heeft het Comenius veel bijzondere projecten op o.a. het gebied sport en cultuur.  Klik hier voor meer informatie over sport. 

Goede schoolresultaten. We hebben enthousiaste docenten die zorgen voor kwaliteit en persoonlijke aandacht voor de leerling. Onze leerlingen halen goede examenresultaten en stromen na de middelbare school door naar het mbo, hbo of universiteit.

Een eigen gymnasiumafdeling vanaf klas 1. Je kunt vanaf de eerste klas gymnasiumonderwijs volgen op onze school. Ons gymnasium is een kleine school binnen een grote school. Dat heeft een dubbel voordeel: Aan de ene kant is het kleinschalig; je zit in een vaste klas en leert iedereen snel kennen. Aan de andere kant is onze gymnasiumafdeling ook onderdeel van een grote school en profiteer je van allerlei schoolbrede activiteiten zoals, de musicals, de schoolband, de cultuurmarathon, leerlingfeesten en uitwisselingen met het buitenland. Klik hier voor meer informatie over het gymnasium. 

Het Comenius College bereidt je goed voor op de universiteit. Denk je dat je het vwo aan kunt? Dan is de kans groot dat je later doorstroomt naar de universiteit. Op het Comenius College doen we er in en buiten de lessen van alles aan om je daar zo goed mogelijk op voor te bereiden, onder andere met De Comenius Academie. Dit is een speciaal onderwijsprogramma met zogenaamde Academie-uren waarbij onderzoek leren doen voorop staat.

We hebben oog voor jouw talent. Op het Comenius College worden de talenten van iedere leerling gezien. Misschien speel jij wel de sterren van de hemel tijdens de Voice of Comenius of in een van onze musicals, maak je een prachtig profielwerkstuk, heb je een talenknobbel, lever je een topprestatie bij het NK debat (het Comenius eindigt regelmatig in de top) of loop je een groepsrecord bij de estafette. Bij het Comenius krijg je de kans je talenten te ontwikkelen.