Bekijk hier het filmpje:

Een kijkje op het ComeniusOPEN DAG voor ouders en leerlingen:

Zaterdag 18 januari 2014 
09:00 - 12:00 uur
 

   
  

Nieuws
[25-5-2016Comenius College naar Europarlement in Straatsburg (Fa)!
Nadat een delegatie van het Comenius College in oktober grote indruk had gemaakt tijdens EUROSCOLA van het Europees Parlement, is de school dit voorjaar opnieuw expliciet gevraagd om gevraagd een delegatie af te vaardigen.
[24-5-2016Vwo-examen Duits ’veel te lang’
Het vwo-examen Duits van gisterochtend was volgens de leerlingen veel te lang. Het lijkt wel alsof het Cito dit jaar test hoe wij de examens maken als ze langer zijn dan voorheen”, zegt Emma
[20-5-2016Coulance na klachten over Nederlands

Klagen helpt! Vwo’ers die massaal hun ongenoegen hebben geuit over het eindexamen Nederlands, kunnen bij drie vragen een soepelere normering tegemoetzien. 


Nieuws
[25-5-2016Comenius College naar Europarlement in Straatsburg (Fa)!
Nadat een delegatie van het Comenius College in oktober grote indruk had gemaakt tijdens EUROSCOLA van het Europees Parlement, is de school dit voorjaar opnieuw expliciet gevraagd om gevraagd een delegatie af te vaardigen.
[24-5-2016Vwo-examen Duits ’veel te lang’
Het vwo-examen Duits van gisterochtend was volgens de leerlingen veel te lang. Het lijkt wel alsof het Cito dit jaar test hoe wij de examens maken als ze langer zijn dan voorheen”, zegt Emma
[11-5-2016Het Comenius College zoekt professionals die glimmen, zweten en sprankelen!
Wij zoeken voor het schooljaar 2016-2017 docenten voor de volgende vakken:

Kom verder op het Comenius College

Het Comenius College hoopt dat alle examenkandidaten gaan zweten, sprankelen en glimmen tijdens de examens. Wij wensen alle examenkandidaten heel veel succes!

Op donderdag 12 mei a.s. starten de examens. Als ouder vraag je je natuurlijk af hoe je je kind het beste kunt begeleiden naar het examen toe. Op de drie links hieronder nog een paar tips:

Zo sleep je je kind door de eindexamens heen

Met deze 10 tips slaag je voor je eindexamen

5 tips tegen examenstress


Alle afdelingen Comenius College opnieuw Excellent!

Op maandagochtend 18 januari werd bekend dat alle drie de afdelingen, vwo, havo en mavo, hun predicaat Excellent hebben geprolongeerd voor de komende drie jaar. Wij feliciteren docenten, ondersteuners, leerlingen en ouders van harte met deze unieke onderscheiding!

Het Comenius College is een open christelijke school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo. De afdelingen zijn stuk voor stuk sterk, iedere afdeling behaalde in 2015 het predicaat Excellente School. Er wordt op een ambitieuze manier onderwijs gegeven aan circa 1400 leerlingen. Onderwijsvernieuwing én de implementatie ervan staan hoog op de agenda. De school is gelegen in een lommerrijke omgeving. Met het profiel van LOOT-school, WON en een rijk cultuuraanbod heeft de school een eigen gezicht in de regio. 

Heeft u vragen, suggesties of opmerkingen over de website laat het ons dan weten via de mail webmaster@cvogooi.nl. Voor problemen met inloggen mailt u naar magister@cvogooi.nl.


Alvast binnen kijken?

Bekijk de video: Comenius College in beeld "Opvallend goed"

Brugklas-app

Wij willen u er graag op attent maken dat de vernieuwde Comenius brugklas-app sinds afgelopen weekend gratis is te downloaden via iTunes of Google play.Comenius-app voor iOS en Android 

De nieuwe Comenius-app 2015-2016 is per heden beschikbaar. In deze app kunt u uitgebreide informatie vinden over onze school. U kunt de app downloaden in de App Store en Google play. Volg ons op Twitter en Facebook voor het laatste nieuws. 
 

Benieuwd naar het Comenius?
Bekijk dan alvast de videobeelden!

Meisjes enthousiasmeren voor techniek: Girls day 2015! klik hier

               Girls day 2014! klik hier

Voorspeelavond 4 mavo : 
klik hier
(op het filmpje spelen 
Take en Mayu Konoe)

8e-groeper Noud over het kiezen van een school: klik hier
Loop 
hier mee met Tessel uit 1G!
Een dag op het Comenius
:  klik hier


Comenius opvallend goed:  klik hier

Comenius als voorbeeldschool voor loopbaanoriëntatie:  klik hier
   
   Magister wachtwoord kwijt: klik hier

 Comenius trots op rapportcijfers RTL/professor Dronkers!
http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/zo-scoort-jouw-school-op-de-eindexamens
 
Wil je meer weten over Its Academy?
Klik dan op het logo 


      

  
                 


Comenius College duurzame school. 
Inloggen 


Leerlingen in het nieuws

Deelname aan Run for KiKa is afsluiting voor jonge HilversummerHILVERSUM - Hij is druk met het leren van een proefwerk voor natuurkunde. Maar even tijd om te vertellen dat hij meedoet aan de KiKarun heeft Hilversummer Jelle Telkamp (15) wel. Samen met zijn moeder Diana Rondon vertelt hij waarom hij in juni meedoet aan de Run for KiKa: hij heeft zelf kanker gehad. De run is een mooie gelegenheid om die periode af te sluiten. 

Wie Jelle ziet, kan niet vermoeden dat deze jongen vier jaar geleden behoorlijk ziek was. Hij was 11 jaar, ging naar basisschool De Wilge, speelde met vriendjes en sportte veel. Toen hij met zijn vader van wintersportvakantie terugkwam en zijn moeder hem zag, vond ze dat hij een bol gezicht had. 

Chips
"Heb je veel chips gegeten, Jelle", grapte ze nog. Ze gingen direct door naar de volgende wintersportvakantie en toen werd duidelijk dat niet de chips voor de zwellingen zorgden, maar dat er iets anders aan de hand was. Wat wisten ze niet. De huisarts dacht dat Jelle de bof had. "Het werd niet beter en we gingen terug naar de huisarts. Hij opperde een allergie", vertelt moeder Diana. 

Diagnose
Een foute diagnose, want toen ze met Jelle en haar andere zoon Mees naar de spoedeisende hulp ging, kreeg ze de verwoestende mededeling dat Jelle kanker had. De mededeling sloeg in als een bom. Onderzoeken volgden en daar kwam uit dat Jelle non-hodgkin, lymfeklierkanker, had. Een groot gezwel drukte op zijn borst. 

Schoon
Jaren van doktersbezoeken en chemokuren braken aan. En vier jaar na dato gaat het goed met Jelle. Hij hoopt op 18 januari 2017 schoon en beter verklaard te worden. Dan is het precies vijf jaar geleden dat de ziekte werd geconstateerd.Maria (13) zingt de mooiste chansons 

DEN HAAG - De 13-jarige Maria Pedano uit Zoetermeer heeft met haar even oude accordeonist Johan Wiersma het 32e Concours de la Chanson Alliance Française gewonnen. Zij versloeg 7 volwassen concurrenten in de finale van het Franse liedjesfestival in theater Diligentia in Den Haag.
Zij vertolkte L’Arbre d’amour van Frida Boccara en La Foule van Edith Piaf.
Maria Pedano, die een Argentijnse vader heeft, ontdekte het Franse chanson op de grammofoonplaten van haar grootvader en is volgens eigen zeggen sindsdien verliefd op het Franse lied.

“Ik ben trots, ik had het niet verwacht”, stamelde ze na afloop beduusd. Zij zit ook nog in de halve finale van het Prinses Christina Concours, maar dan met haar hobo. Op dat concours moet ze het opnemen tegen haar accordeonist Johan. “We zitten in de zelfde leeftijdscategorie.” 

Het muzikale duo weet het muziekmaken goed te combineren met school. “Mijn school is flexibel,” zei Johan, die op het Hilversumse Comenius College zit. Maria zit op de havo voor muziek en dans, een vooropleiding van het Rotterdams Conservatorium.

Comenius College | Bisonlaan 1 1217 GH Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | info@comeniusnet.nlontwerp en realisatie SchoolMaster BV