Article Details
De Gezonde Schoolkantine op HB Bericht geplaatst op: 27-10-2011

Deze ambitie delen we en we zijn blij dat vanaf 26 oktober de kantine van Hilfertsheem-Beatrix een geheel andere uitstraling en assortiment heeft. We zijn van start gegaan met de Gezonde Schoolkantine volgens het concept Breakpoint van Sligro en volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum.

Breakpoint biedt een uitgebalanceerd, gezond en eigentijds assortiment, vers en trendy gepresenteerd. We hebben op Hilfertsheem-Beatrix gekozen voor een realistische zienswijze en haalbare aanpak door een juiste balans te vinden tussen de verantwoorde producten van het heden en de minder verantwoorde producten van het verleden. Toepassing van de ‘schijf van vijf’ zijn bij de samenstelling van ons assortiment bepalend. In praktijk betekent dit dat we de omslag naar een 100% gezonde schoolkantine geleidelijk willen maken. 75% van ons aanbod voldoet nu aan het predicaat ‘de gezonde schoolkantine’.
Gezonde voeding zorgt voor leerlingen die beter in hun vel zitten, letterlijk én figuurlijk. Bovendien is het aannemelijk dat gezonde voeding zorgt voor betere prestaties. Daar willen we volop voor gaan en het was plezierig om te zien hoe onze leerlingen genieten van de broodjes gezond. Lekker en verantwoord, wat willen we nog meer.

H.Strankinga, directeur.


Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV