Article Details
Cursus/workshop Jeugd en Gezin Bericht geplaatst op: 10-5-2017

Cursus Positief opvoeden voor gescheiden ouders

Start: Maandagochtend 11 september van 09.15-11.45 uur

Vindt u het moeilijk om de draad weer op te pakken na de scheiding? En om te gaan met de stress die de scheiding met zich meebrengt? Vraagt u zich af hoe u uw kind op een positieve manier kunt helpen om te gaan met de gevolgen van de scheiding? En hoe u beter kunt communiceren met uw ex-partner, zodat conflicten zoveel mogelijk worden opgelost? De cursus positief opvoeden voor gescheiden ouders helpt u om hier op een positieve manier mee om te gaan.

Hoe gaat het in zijn werk?De cursus bestaat uit 5 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur; U volgt de cursus samen met 5 tot 12 andere gescheiden ouders.Tijdens deze bijeenkomsten wordt gebruik gemaakt van filmpjes van praktijksituaties. Ook krijgt u een praktisch werkboek (inclusief ontspannings-cd), waarmee u vanaf de eerste bijeenkomst thuis aan de slag gaat.

Kosten€ 30.- voor de materialen. 

LeerdoelenIn de vijf bijeenkomsten leer je om te gaan met veranderingen als gevolg van de scheiding: het leren herkennen van verschillende emoties, het ontwikkelen van het eigen probleemoplossend vermogen en het hanteren van conflicten. Ook leer je een goede balans tussen werk, gezin en ontspanning te vinden. Ouders die de cursus hebben gevolgd ervaren meer grip in hun gevoel over de scheiding en een positief effect in de communicatie met de andere ouder.

Tijdens de bijeenkomsten wordt gebruik gemaakt van DVD-filmpjes met situaties uit de praktijk en een werkboek (inclusief ontspannings-cd).

Na deze bijeenkomsten volgt desgewenst een Cursus positief Opvoeden (Triple P) waarin men leert oorzaken van gedragsproblemen te herkennen, gewenst gedrag te stimuleren en om te gaan met ongewenst gedrag.

Voor welke ouders en opvoeders?De cursus is voor gescheiden ouders met kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar en voor gescheiden ouders van tieners (12 tot 16 jaar). Ex-partners worden, indien u zich beiden wilt aanmelden, niet in dezelfde groep geplaatst.

Positief Opvoeden werkt!Positief Opvoeden is meer dan 30 jaar geleden ontstaan in Australië. Het wordt ook wel Triple P genoemd: Positief Pedagogisch Programma. Het programma is gebaseerd op vele jaren van onderzoek naar de opvoeding en de ontwikkeling van kinderen en tieners. Inmiddels wordt het programma in veel landen over de hele wereld gebruikt en zijn er al veel opvoeders mee geholpen.

Meer informatie en aanmeldenVersa Welzijn,

Tel. 035 683 01 54

groepswerk@versawelzijn.nl  

of

Jeugd en Gezin / CJG,

Tel. 035 692 63 84 of  035 523 38 90  (bgg spreek a.u.b. boodschap in)

cjghilversum@jggv.nl 


                 

De workshop “Focus op ouderschap”

Een dag aan de slag met deze  praktische, eenvoudige en concrete workshop; bedoelt voor ouders die gescheiden zijn. 

Ouders krijgen handvatten en kennis  over  effect van een scheiding op kinderen. En praktische tips hoe daarmee om te gaan. De nieuwste inzichten vanuit de psycho­lo­gie, coach­ing en topsport helpen hierbij om reële en haalbare doelen voor de toe­komst te maken en hoe je die kan volhouden.

De gemeente heeft voor deze eendaagse workshop innovatiebudget toegekend wat betekent dat deelnemers de kosten vergoed krijgen op € 25,00 eigen bijdrage na i.v.m. lunch en het werkboek. We hebben samenwerking gezocht met Centrum Jeugd en Gezin (CJG). Door deze samenwerking bieden we ouders een laagdrem­pe­lig aanbod en bundelen we kennis en ervaring.

Inmiddels heeft de eerste workshop plaatsgevonden. Deze is door de deelnemers be­­oor­deeld met gemiddeld een 9.

even enkele opmerkingen weer die bij de evaluatie gemaakt zijn:

 “Ik ben onder de indruk van de resultaat gerichtheid. Ik heb een jaar in P&R therapie gezeten. Had dit er maar in gezeten”.

“Ik vond het een hele fijne dag en voel me gesterkt”.

 “Het beste onderdeel van de training vind ik het resultaatgerichtheid en de informatie over triggers in een scheiding en welke opvoedkeuzes er zijn”.

 “Gevoel dat je meekrijgt dat je niet aan het falen bent, maar dat het oké is als het gaat zoals het gaat”.

 Data in 20179 juni en 15 september
Aanmelden 

Bij Marieke Borleffs


06 3910 98 10

borleffs@lindehuis.nl of

bij het Centrum Jeugd en Gezin in uw woonplaats

www.cjggooienvechtstreek.nl (kopje cursussen)

 
Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV