De Docent
Als een leerling onze school binnenstapt, is het een jongen of meisje met zijn/haar eigen belangstelling, eigen idealen, eigen mogelijkheden... en met die ene leerling lopen er honderden anderen onze school binnen: Allemaal zijn ze totaal verschillend. Elke leerling is anders.

De medewerkers van onze school moeten proberen de leerling te helpen, zodat hij/zij zich prettig voelt op onze school. Alle docenten hebben een taak in de begeleiding!

Regelmatig, onder andere tijdens de vaklessen, wordt verteld hoe er het beste geleerd kan worden, hoe de leerling zijn/haar werk kan plannen. Wanneer blijkt dat een leerling, vergeleken zijn/haar klasgenoten, een achterstand heeft opgelopen, zijn er verschillende mogelijkheden om die weg te werken. Bijvoorbeeld als er meer uitleg nodig is, kan de leerling dit in de steunles krijgen.

Contact met docenten

Hoewel de mentor, de docenten, de teamleiders en de directieleden van Hilfertsheem College overdag meestal op de school te bereiken zijn, kan het voorkomen dat het noodzakelijk wordt geacht een van hen buiten schooltijd op te bellen. Daartoe is het mogelijk een telefoonnummer op te vragen. Hiervoor kan er contact worden opgenomen met de mentor of met een van de leden van de schoolleiding.

Medewerkers HC
Hilfertsheem College | Lieven de Keylaan 58 1222 LH Hilversum | tel: 035 - 6831557 | fax: 035 - 6858297 | info@hilfertsheem.nl ontwerp en realisatie SchoolMaster BV