Dit jaar hebben wij er enkele nieuwe sporttalenten bij gekregen. Wij zijn nog bezig om in samenspraak met deze leerlingen hierover een stukje te schrijven. Binnenkort wordt deze pagina dus vernieuwd.
Collin de Vries (Klas 3) - Skiën
Hoi ik ben Collin De Vries ik ben 15 jaar oud en ik doe aan wedstrijdskiën. Ik ben begonnen met skiën toen ik 3 jaar was in Huizen op een borstelbaan. Op mijn zevende ging ik verder met wedstrijden.

Vanaf mijn 8e begon het pas echt. Toen ging ik al naar de Nederlandse kampioenschappen skiën. Ik ben toen ook naar Ski Racing Heemskerk gegaan. Dat is een vereniging die alleen maar wedstrijden in de sneeuw skiet.

Elke maandag en dinsdag train ik in Spaarnwoude in een skihal met kunstsneeuw. Op vrijdag train ik op een rollerbaan. Dat is heel goed voor je techniek. Op vrijdag heb ik ook nog conditietraining.

Ik train drie vormen. Slalom, dat zijn palen best dicht op elkaar daar moet ik dan om heen ik train ook Reuzenslalom dat is een grotere vorm dan slalom, daar staan de palen dus een stuk verder uit elkaar. Dit jaar ga ik voor het eerst super-G trainen dat is dan nog een veel grotere soort slalom daar ga je dan dus ook veel sneller dan door de slalom of de reuzenslalom. Superspannend lijkt mij dat, om dat voor het eerst te doen.

Ik train niet alleen in Nederland maar ook veel in Oostenrijk omdat we daar beter kunnen trainen. Ik doe aan skiën omdat ik het een hele leuke sport vind met veel snelheden en verschillende vormen. Ik heb elk jaar in de meivakantie testen om mijzelf te selecteren voor de beloften of misschien zelfs talentherkenning. Ik heb een belofte-status. Talentherkenning is een soort jong Oranje. Je gaat dan ook trainen met trainers van de Nederlandse Ski Vereniging. Ik probeer om volgend jaar in de Talentherkenning te komen, maar ben nu heel blij met de beloften status.

Vanaf december tot en met maart zijn de meeste wedstrijden in de sneeuw. In de krokusvakantie zijn altijd de Nederlandse kampioenschappen. Ik hoop daar natuurlijk goed te scoren. In januari is meestal een belangrijke internationale jeugdwedstrijd. Daarnaast kan ik me kwalificeren voor de drie belangrijkste jeugdwedstrijden in Slovenië of Italië. Ik denk niet dat dat dit jaar al zal lukken, maar daar train ik wel hard voor.

Ik moet wel heel hard werken om weg te kunnen van school. Soms ben ik zelfs een hele week weg, dus moet ik wel met iemand van school overleggen over huiswerk en voor aantekeningen. Ik mis dan veel, maar moet wel de belangrijke stof blijven volgen.

Ik hoop zelf dat ik dit jaar toe kan werken naar de Talentenherkenning en dat ik ook gewoon veel plezier heb en goed ga presteren met mijn sport en op school.
Florine Bramervaer (Klas 3) - Zeilen


Hoi ik ben Florine Bramervaer en ben 15 jaar, mijn sport is zeilen. Toen ik 7 jaar oud was ben ik bij de KNZ&RV in Muiden begonnen met zeilen in een Optimist. Dit is een niet hele grote boot maar heel goed om te leren hoe je moet (wedstrijd) zeilen.


In 2012 heb ik mij als zesde zeiler geplaatst voor de Nederlandse selectie tot 12 jaar in mijn klasse, de Jeugdploeg van de OCN (Optimist Club Nederland). Ieder najaar selecteert de OCN de Kern- en Jeugdploeg. In de Jeugdploeg zitten totaal acht zeilers. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je deelnemen aan meerdere (selectie)wedstrijden.


Ben je ouder dan 12 jaar kan je je tijdens deze zelfde wedstrijden selecteren voor de Kernploeg, dit zijn de beste 16 zeilers in de Optimist tot en met 15 jaar. Na mij in 2014 geplaatst te hebben voor het Europees Kampioenschap (de eerste 4 jongens en 3 meisjes in de stand vóór de zomer na aftrek van de best 5, die naar het WK gaan) heb ik mij met een 7e plaats opnieuw geselecteerd voor de Kernploeg. Na de selectiewedstrijden in het voorjaar van 2015 heb ik mij geplaatst voor het Europees Kampioenschap.


In de Optimist mag je wedstrijden zeilen tot en met het jaar dat je 15 jaar wordt. Daarna kun je overstappen naar een andere boot bijvoorbeeld de Laser (4.7) of de 29er, een tweemans boot. Ik heb gekozen voor de Laser en ben direct na het EK Optimist gaan trainen. Omdat het WK 4.7 deze zomer in Medemblik was heb ik al meegedaan.


Net als met de Optimist train ik met de Laser 4.7 met uitzondering van december, januari en februari ieder weekend het hele jaar door. Veelal in Nederland en dat kan oplopen tot 7 uur training per dag. Wij gaan dan eerst hardlopen, doen core stability oefeningen om daarna op het water verschillende oefeningen of wedstrijden te doen. Ook aan de theorie met aandacht voor de wedstrijdregels wordt dan niet overgeslagen.


Voor het komend voorjaar heb ik mij als doel gesteld mij tijdens de selectiewedstrijden te  selecteren voor het NBT, Nationale Belofte Team. De wedstrijden worden in de weekenden gevaren of bij buitenlandse wedstrijden soms een hele week met daaraan voorafgaand een aantal trainingsdagen.


De reden dat ik voor De SAV gekozen heb is omdat het mij een leuke school leek waarbij zij begrijpen dat als ik druk ben met trainen en/of wedstrijden ik weinig tijd heb voor mijn huiswerk of het leren van een SO of proefwerk. In overleg met de docenten kan mijn rooster aangepast worden en kunnen toetsen worden verplaatst.


In de wintermaanden, train ik op conditie, kracht en vaar ik soms wedstrijden in het buitenland. Vanaf eind februari starten de normale trainingen weer en ben ik weer ieder weekend op het water.


Informatie over de verschillen de zeilklassen kan je vinden door een van de onderstaande plaatjes aan te klikken:


Hidde Verschuur (Klas 4) - Waterpolo
Ik ben Hidde Verschuur en speel sinds mijn 8ste waterpolo. Ik ben begonnen met 1 tot 2 trainingen per week. Na een half jaar heb ik bij de minipupillen meegedaan aan een toernooi. De trainster van onder de 11 jaar zag me spelen en wilde me toen graag bij het team onder de 11 hebben. 
Ik ben in de loop van de tijd steeds meer gaan trainen en train nu elke dag behalve op maandag en donderdag. Mijn training bestaat meestal uit een half uur stabiliteitstraining op het droge en vervolgens tussen de 1,5 en 2 uur trainen in het water. Momenteel train ik voor het vierde seizoen bij jong oranje, dat betekent dat ik elke 14 dagen een training in Zeist volg.

Tot vorig seizoen speelde ik bij de Robben in Hilversum. Dit seizoen ben ik overgestapt naar VZC in Veenendaal. Ik train hier 2 keer per week en speel wedstrijden met het team onder de 15 en onder de 17 (jaar). We spelen in een competitie in de regio Utrecht. Mijn overige trainingen heb ik in Zeist en met dit team spelen we in een competitie door heel Nederland. 

In het voorjaar van 2010 ben met het team van de Robben naar Marbella geweest voor een internationaal toernooi. Voorjaar 2012 ben ik met de selectie naar Dubrovnik geweest

Met ons team zijn we Nederlands kampioen onder de 11 en onder de 13 jaar geworden. Ook met het selectieteam onder de 13 zijn Nederlands kampioen geworden.

Door goed overleg met mijn begeleider kan ik sport en school combineren!
Joep de Jong (Klas 3) - Waterpolo
Mijn naam is Joep de Jong en ik ben nu 14 jaar.

Sporten heb ik altijd gedaan, vanaf mijn vierde voetbalde, tenniste en zwom ik. Voor mijn vierde verjaardag had ik al mijn A & B-zwemdiploma. Zwemmen zit dus in mijn bloed. 

Al deze sporten kon ik natuurlijk niet blijven doen, ik moest een keuze maken, de trainingen werden steeds moeilijker te combineren. Na veel nadenken is het uiteindelijk Waterpolo geworden, ook omdat ik in Mei 2010 geselecteerd werd voor Jong Oranje. Ik was daar erg blij mee en had het nog helemaal niet verwacht! 

Vanaf mijn 4de jaar speel ik al waterpolo. Eerst natuurlijk bij de mini’s, dan speel je alleen toernooien. Vanaf mijn 8ste speel ik wedstrijden bij HZC de Robben. Met de jongens en meiden van die tijd heb ik heel veel jaren getraind en gespeeld. Samen hebben we mooie successen behaald. Twee keer kampioen van Nederland in de categorie Onder 11 jaar, twee keer verkozen tot beste speler van dit toernooi en in 2012 kampioen van Nederland geworden in de categorie Onder 13 jaar. Hoe leuk! Ook hebben we veel toernooien gespeeld, waarvan de leukste in Marbella, Spanje!

Ook train ik regionaal bij het WOC Talent Centraal (Waterpolo Opleidings Centrum). Vanaf mijn 9de train ik met TC in Zeist en speel de wedstrijden. Met dit team van regionale talenten heb ik ook successen behaald, alle drie de kleuren medailles heb ik gewonnen in de afgelopen seizoenen. Met het team Onder de 13 jaar van TC ben ik twee keer naar Kroatië geweest om daar een internationaal toernooi te spelen.

Sinds dit seizoen speel ik bij UZSC in Utrecht in een leuk team. Na zoveel jaren bij de Robben is het wel wennen, maar omdat er veel jongens weg gingen, moest ik ook een andere keuze maken. 

Ik ben een LOOT-leerling op het SAV omdat ik van de KNZB de Beloftestatus heb gekregen voor Waterpolo. 

Ik ben heel blij met mijn LOOT status want, naast de wedstrijden train ik elke dag ongeveer 2 uur. Dan is het natuurlijk wel erg fijn als school met mij daarover meedenkt, hoe dat goed te combineren.
Ruben Lamme (Klas 3) - Rugby
Hoi ik ben Ruben Lamme, mijn sport is rugby. Dit doe ik al vanaf mijn vierde.Hiermee ben ik begonnen, doordat mijn vader rugby keek op tv, en toen dacht ik: dat wil ik ook doen.

Inmiddels train ik 6 keer in de week (in totaal 12 uur per week) bij de Rugby Academy MiddenOost en bij Rugbyclub Hilversum. Ik train twee avonden per week op mijn club en heb op zaterdag een wedstrijd.

We krijgen niet alleen rugbytraining op de Academy. Zo krijgen we ook frisbee-, basketbal en judo-les. Daarnaast volgen we krachttraining en trainingen voor rompstabiliteit. Verder trainen we onze snelheid en uithoudingsvermogen.
Een keer per jaar hebben we een trainingskamp. We worden opgeleid tot hele goede rugbyers en hele goede atleten.
In de winter trainen we in een gymzaal en doen we allemaal andere trainingsvormen.

We winnen vaak maar soms verliezen we ook weleens maar dat hoort er ook bij.
Ik hoop dat ik door de trainingen bij de Academy een hele goede rugbyer wordt, en misschien wel een professional of international.
Susanne Kos (Klas 4) - Volleybal

Ik ben Susanne Kos en ik ben 14 jaar en ik doe aan (beach)volleybal.
Hiermee ben ik begonnen toen ik acht jaar was .

In december 2013 werd ik geselecteerd door Beach Team Nederland https://www.facebook.com/BTNED?fref=ts 
om deel te nemen
aan Pre-Jeugdoranje 13/14 jaar . Al gauw mocht ik met de oudere groep
mee trainen en kreeg in mei de uitnodiging om deel te nemen aan een
kwalificatie-toernooi voor het WK U17 jaar. Wij (samen met beachpartner)
speelden de kwalificatie voor Europa in Portugal
en behaalden een 3e plaats.
Wat was dat een geweldige ervaring. 
Hierdoor mochten wij van de zomer naar Mexico om deel te nemen aan het WK.
Dat betekende ook meer intern en veel trainen.

Voordat wij naar Mexico afreisden hebben wij samen het 8 landen
toernooi U 19 jaar gespeeld wat gehouden werd in Scheveningen
en wij behaalde GOUD.

De volgende dag gingen wij naar Mexico … 16 uur vliegen.
Het was er heel warm 35 C  en de luchtvochtigheid was ook heel hoog.
We moesten even wennen. Je speelt 2 a 3 wedstrijden (gem. 3 kwartier)
op een dag en uiteindelijk kom je bij de eliminatie rondes…
Wij hebben onze beste wedstrijd
tegen de Russen gespeeld. 

Wij mochten in de kwartfinale op het Center Court … tegen Letland.
Alle Mexicanen juichte ons aan maar het mocht net niet baten.
In de derde (en beslissende) set kwamen we op 13-13 en we verloren
de set met 15-13.
Wij zijn hierdoor 5e van de Wereld geworden en zijn daar heel erg trots op.

(foto: FIVB 
http://www.fivb.org/EN/BeachVolleyball/Competitions/U17/2014/Teams.asp?TournCode=W172014&Phase=2)

Ik heb een succesvol beach seizoen gehad en mag daardoor ook
aankomend seizoen bij de tweedejaars jeugdoranje trainen.
De wintertrainingen startten vanaf oktober in Scheveningen.
Van oktober tot december train ik twee keer in de
maand (gemiddeld drie uur per training) .
Vanaf  januari 2015 ga ik nog meer trainen: 2x in de week.

Daarna mag ik hopelijk aan het zomerprogramma deelnemen (vanaf april).

Naast beachvolleybal speel ik ook zaalvolleybal bij Prima Donna Kaas in Huizen.http://www.vvhuizen.nl/senioren/dames/dames-2/  in dames 2 als
libero  in de derde Divisie en train met mijn team 2 x in de week.

De trainingen op zondag doe ik bij Prima Donna Kaas Volleybalschool http://www.primadonnakaasvolleybalschool.nl/. (4 uur)

Ik ben blij met mijn school, omdat zij mij goed willen begeleiden
om topsport en school te kunnen combineren.
Tristan Lamme (Klas 4) - Rugby

Ik ben Tristan Lamme en zit op rugby. Ik heb voor deze sport gekozen omdat ik het leuk vond.
Toen ik zes jaar was ben ik begonnen bij de turven dit is de laagste leeftijd categorie bij rugby.
Ik ben inmiddels 14 jaar oud en vind het nog steeds een leuke sport omdat er heel veel inzit zoals techniek, teamsport, balbeheersing en snelheid. Op zich is rugby een harde sport, in de wedstrijden word er best wel eens ruzie gemaakt met de tegenstander, maar na de wedstrijd gaat iedereen weer normaal met elkaar om. De sfeer om rugby heen is ook erg goed want als je naar professionele wedstrijden gaat zit iedereen door elkaar. 

Dit jaar ben ik begonnen op de RAMO, dit is de Rugby Academy Midden Oost die dit jaar is opgericht en op het Comenius College is gevestigd. We krijgen 4 keer per week 2 uur les waar vooral aan de techniek en balbeheersing wordt gewerkt. We worden begeleid door professionele trainers, een voedingsdeskundige, mentalcoach en een fysiotherapeut. Soms is het best wel zwaar want naast school heb ik ook nog 3 uur training bij rugbyclub Hilversum en in het weekend worden er wedstrijden gespeeld. Mijn rooster op de Savornin Lohman is zo aangepast dat ik sommige uren in een andere klas kan volgen, ook leuk want zo leer je meer kinderen op school kennen. Voor andere vakken moet ik thuis opdrachten maken. 

Alles bij elkaar is het hard werken, maar ik heb het wel erg naar mijn zin.

Charlotte Kool (Klas 4) - Schaatsen

Hallo, ik ben Charlotte Kool.

Ik doe aan schaatsen en wielrennen en zit op een TopSportTalenschool.

Ik ben heel vroeg begonnen met schaatsen. Toen ik 7 jaar was zat ik op jeugdschaatsen bij mijn club. Mijn trainer zei een keer tegen mij: Wil je niet aan wedstrijden mee doen want je hebt wel talent. Toen ben ik op wedstrijdschaatsen gekomen en was ik de allerjongste van mijn club. Ik trainde in de winter twee keer per week. In de zomer deed ik aan bostraining en skeeleren.

Een paar jaar later groeide ik door naar de C-selectie van Amsterdam. Dat is een selectie voor talenten. Hierdoor heb je kans om bij de top te komen. Ik heb twee jaar bij de C-selectie gezeten.

Sinds vorig jaar ben ik in een hogere selectie gekomen namelijk: Baanselectie Amsterdam.

Dit is een selectie over Noord-Holland en Utrecht. Ik train soms met selecties van andere banen uit Noord-Holland en Utrecht.

Ik ga vaak op trainingskampen naar bijvoorbeeld: Inzell, Duitsland, Collabo, Italië, Ardennen, Belgie of in Nederland.

Ik doe ook mee aan de Gewestelijke schaatswedstrijden maar ook aan het Nederlands Kampioenschap schaatsen. Op het Nederlands Kampioenschap in 2012 heb ik de vijfde plaats behaald. In 2013 ben ik als C1 op de dertigste plaats geëindigd en dit jaar op de vijfentwintigste plek. 
Ik ben ook een aantal keer Amsterdams Kampioen geweest.

Ook ben ik een keer op de derde plaats geëindigd van het Gewest Noord-Holland/Utrecht. 

Naast het schaatsen doe ik ook aan wielrennen.

Toen ik een jaar of 9 was ben ik begonnen met wielrennen omdat mijn schaatstrainer vertelde dat fietsen heel goed voor je schaatsbenen is. Ik ben naar een Wielerclub in de buurt gegaan en heb mij toen ingeschreven bij GWC De Adelaar te Bussum. Daar train ik nog steeds.
Ik heb inmiddels veel Nederlandse Wieler Kampioenschappen gereden en ook Landelijke Wedstrijden. In beide heb ik mooie resultaten neergezet.
Op het NK wielrennen ben ik in 2013 als tiende geëindigd. Ik heb daar een mooie beker aan over gehouden.

Gelukkig heb ik een TopSportTalentschool gevonden die mij goed kan helpen met mijn sporten af te stemmen op school. Hierdoor kan ik lekker trainen. 

Handboek LOOT
Leerlingen die op hoog niveau sporten krijgen veel extra werk voor hun kiezen. Hiervoor krijgen zij uiteraard enkele faciliteiten. Hierover vind u meer in de volgende handleidingen:
Algemene handleiding LOOT
Handleiding SAV


Optimist


Florine

Hidde

JoepRuben
Susanne op het WK in Mexico
TristanCharlotte
De Savornin Lohman | v. Ghentlaan 51 1215 PN Hilversum | tel: 035 - 624 02 61 | fax: 035 - 624 62 16 | post@savorninlohman.nl ontwerp en realisatie SchoolMaster BV