Topsport

Topsport talent

Op De Savornin Lohman kun jij je sporttalent en school combineren. Topsport kost veel tijd en energie. Wil jij het hoogste in de sport halen en vind jij het belangrijk om je mavodiploma te halen met een mavo-advies van de basisschool? Op De Savornin Lohman (een van de vier vestigingen binnen CVO ’t Gooi) is het mogelijk om topsport met school te combineren. Het is niet langer nodig om te kiezen tussen sport en studie. Jij kunt op beide gebieden het maximale eruit halen!

Begeleiding
Een topsportbegeleider zal je helpen het maximale eruit te halen. Op De Savornin Lohman is dhr. J. van Room de begeleider van de talentvolle sporters. Hij kijkt wat jij als sporter nodig hebt om sport en school goed op elkaar af te stemmen en maakt gebruik van één of meer van onderstaande mogelijkheden:

-      is aanspreekpunt voor je vragen over de combinatie school en sport;

-      zorgt voor aanpassingen in het rooster zodat jij kan trainen;

-      kan ontheffing van vakken verlenen;

-      kan helpen bij het maken van een planning;

-      kan uitstel of vermindering van huiswerk verlenen;

-      kan helpen bij het inhalen van toetsen/leerstof;

-      kan toetsen verplaatsen of in aangepaste vorm laten maken;

-      kan in overleg de mogelijkheid bieden om het examen te spreiden over twee jaar.


Voor wie?
Wil jij in aanmerking komen om gebruik te kunnen maken van de faciliteiten van een Topsport Talentschool dan moet je voorkomen in de database van NOC*NSF. Dan heeft je sportbond je een officiële status toegekend als: Belofte (B), Nationaal Talent (NT) of Internationaal Talent (IT). Als je gebruikt maakt van de faciliteiten dan vraagt de school een eigen bijdrage van €150,-.


LOOT

Wat is het verschil tussen een Topsport Talentschool en een LOOT-school? Daar kunnen wij kort in zijn: er is geen verschil. LOOT staat voor Landelijk Overleg Onderwijs en Topsport. Vanaf april 2011 is de term 'LOOT-school' vervangen door 'Topsport Talentschool'.

Belangstelling?
Neem dan contact op met de topsportbegeleider dhr. J. van Room. Telefoon: 035-6240261
E-mail: loot@savorninlohman.nl
de heer J. van Room
Topsportbegeleider
De Savornin Lohman | v. Ghentlaan 51 1215 PN Hilversum | tel: 035 - 624 02 61 | fax: 035 - 624 62 16 | post@savorninlohman.nl ontwerp en realisatie SchoolMaster BV