Ondernemend

In ieder mens zit iets ondernemends. Kun jij goed samenwerken met anderen, heb je vaak je ogen open voor kansen en houd je van een uitdaging? Dan past ondernemerschap misschien wel bij jou. Of je nu voor jezelf wilt beginnen of in dienst bij een mooi bedrijf, met een ondernemende houding is je kans op succes veel groter. De wereld staat te springen om sociale, creatieve en zelfstandige jonge mensen die niet opgeven als het lastiger wordt.

 

Leerlijn Ondernemend

Op de Sav stimuleren we je ondernemerschap. Zo hebben we verschillende projecten door de jaren heen, die samen de leerlijn Ondernemend vormen:

-      In de eerste klas ga je binnen het project ‘Ideals’ met een groepje op een creatieve manier geld verdienen voor een goed doel.

-      In het tweede jaar start je een klein bedrijfje tijdens het project ‘JOLO’ en ga je met andere leerlingen verschillende zelfgekozen producenten of diensten verkopen. Je krijgt een klein startbedrag (microkrediet) en je moet dat met je groepje minimaal terugverdienen.

-      Uiteindelijk duiken we in het derde en vierde leerjaar dieper het ondernemerschap in met het Ondernemend Project. Je doet onderzoek naar ondernemend gedrag bij ondernemers van commerciële bedrijven en maatschappelijke organisaties. Zo leer je interviewen, presenteren en een verslag maken. En je krijgt steeds meer kennis van bijvoorbeeld marketing, bedrijfsvormen en financiën.

Ondernemend gedrag heb je nodig in het vervolgonderwijs en leer je op de Sav door te doen!

De Savornin Lohman | v. Ghentlaan 51 1215 PN Hilversum | tel: 035 - 624 02 61 | fax: 035 - 624 62 16 | post@savorninlohman.nl ontwerp en realisatie SchoolMaster BV