Havo

De Sav sluit goed aan op de havo en op het mbo niveau 4.

Leerlingen die de talenten en het doorzettingsvermogen hebben om de havo te doen, kiezen voor de Sav om de kleinschalige setting. Je bent een persoon en geen nummer op onze school, iedereen kent elkaar. Je kunt je goed concentreren op je schoolwerk en we helpen je als het even niet meezit. De brugperiode duurt twee jaar, waarin je kunt leren op twee niveaus: mavo en havo. In die twee jaar kijken we samen met jou en je ouders welke route daarna het best bij je past.

Snel naar 3 havo…
Na 2 mavo/havo kun je naar 3 havo. Als je veel inzet toont en je prestaties zijn goed, dan kun je starten in 3 havo op het Comenius College, mits er plaats is. Je kunt natuurlijk ook voor een andere school kiezen. Wij stimuleren je met moeilijkere opdrachten en meer stof en de nodige hulp. Maar je moet het natuurlijk zelf doen. Zo'n 10 tot 15% van de leerlingen maakt de overstap naar 3 havo.

Op zeker naar 4 havo?
Als het na 2 mavo/havo nog niet lukt, maar je wel graag naar de havo wilt, kan dat ook na 4 mavo. Dat is ook een gunstige route, want je hebt dan al een mavodiploma op zak en al een keer ervaring opgedaan met examen doen. Wij helpen je in 3 mavo bij de keuze van je vakken. We zorgen voor een goede aansluiting en stimuleren je waar nodig. als we denken dat een route naar het mbo kansrijker is voor je, dan zeggen we dat ook eerlijk. Zo'n 10 tot 15% van de leerlingen maakt de overstap naar 4 havo.

De Savornin Lohman | v. Ghentlaan 51 1215 PN Hilversum | tel: 035 - 624 02 61 | fax: 035 - 624 62 16 | post@savorninlohman.nl ontwerp en realisatie SchoolMaster BV