e-Sav
Met het onderwijs zoals we dat willen aanbieden, lopen we nu aan tegen de grenzen van onze huidige ICT-middelen. We staan als team te springen om verder te kunnen ontwikkelen door te gaan werken met persoonlijke devices in de les. De telefoon is daarbij vaak niet geschikt omdat het teveel afleiding geeft en onhandig werkt, dus die bewaren we meestal in de Telefoontas. Door regelmatig en soms intensief met devices te werken, sluiten we ook aan bij de ontwikkelingen in de maatschappij waarop wij onze leerlingen voorbereiden. Het werken met digitale middelen is een onmisbaar onderdeel geworden van het dagelijks leven en van menig beroep. Wij zijn van mening dat het werken met een device per leerling een onvermijdelijke en niet langer uit te stellen stap is. We willen daarbij geen laptopschool worden, maar het device regelmatig inzetten om het leren gerichter, gevarieerder en motiverender te maken. Maar niet bij alle leeractiviteiten is een device effectief. Soms kun je beter schrijven (dan blijft het beter hangen) en soms werkt lezen in een boek beter dan van een scherm. Wij gaan op zoek naar de optimale mix tussen digitaal en fysiek leren, tussen boek en laptop, tussen online en in de klas. Deze mix noemen wij blended learning.

Wij adviseren ouders van leerlingen uit leerjaar 1, 2 en 3 een Chromebook aan te schaffen. Een eigen device mag ook meegenomen worden, onder bepaalde voorwaarden. Vanaf 19 december 2017 zetten wij de Chromebooks in als stimulerend hulpmiddel voor het leren en het onderwijs. Nadere informatie staat in bijgaande documenten en presentaties.
documenten en presentaties
Herinnering Chromebookbestelling en vraag antwoordlijst.pdf


Introductie privé apparaten voor leerlingen SAV.pdf


Informatieavond devices 8 november 2017.ppt


Verslag voorlichting Devices van 08-11-17.pdf


Presentatie Savornin Lohman Campusshop.pptx


We hebben lesbrieven ontwikkeld zodat je kunt starten met online werken.

De documenten zijn te vinden achter onderstaande link:

Lesbrieven voor ouders en leerlingen 
(lesbrieven digitale school e-Sav).

Dit zijn live documenten, die af en toe worden aangepast en uitgebreid

De Savornin Lohman | v. Ghentlaan 51 1215 PN Hilversum | tel: 035 - 624 02 61 | fax: 035 - 624 62 16 | post@savorninlohman.nl ontwerp en realisatie SchoolMaster BV