Kunst en LO

Team kunstvakken en LO


Team kunstvakken en LO

Beeldende Vorming

Bij de beeldende vakken ontwikkel je jouw creativiteit. Je leert bij deze vakken vooral door te doen! Bij tekenen ga je aan de slag met alles wat tweedimensionaal (2-D) is, zoals tekenen, maar ook fotografie, schilderen, grafiek, graffiti en nog veel meer. Bij handvaardigheid draait het om 3-D. Je maakt houten bouwwerken, soldeert figuren van ijzerdraad, maakt klei-animaties, ontwerpt meubels, enz. enz.

Praktijk en theorie
Kortom, tekenen en handvaardigheid zijn ontzettend leuke vakken waar je veel leert en je creativiteit alle ruimte krijgt. Je krijgt bij de beeldende vakken ook een stuk theorie. Je leert bijvoorbeeld van alles over kleur of hoe je goed naar een afbeelding moet kijken. Wat je leert kan je altijd weer gebruiken in het praktijkwerk.

Examen
Tekenen en handvaardigheid kan je op de Sav kiezen als examenvak. Je werkt drie uur per week aan een grote creatieve opdracht en hebt een uur per week een les over de belangrijkste theorie. Je doet zowel praktijk- als theorie-examen. Deze twee cijfers vormen samen je examencijfer.

Bij tekenen en handvaardigheid ontwikkel je je creativiteit, maar leer je ook probleemoplossend te denken en procesmatig te werken. Ook is er volop aandacht voor mediawijsheid. Je leert bij deze vakken dus altijd iets waar je in je vervolgopleiding, je latere beroep of in het gewone leven veel aan zult hebben.

 

Bewegingsonderwijs

Algemeen
Bij de lessen bewegingsonderwijs kun je op een fanatieke en sportieve manier sporten en bewegen op je eigen niveau. Tijdens de lessen behandelen wij sporten zoals turnen, atletiek, voetbal, basketbal, rugby, zelfverdediging, dans en nog veel meer. Ontdek waar jij goed in bent en leer nieuwe sporten!

Wij willen ervoor zorgen dat jij zoveel mogelijk leuke sportervaringen mee kan nemen in je rugzak. En ben jij nou echt goed in een bepaalde sport, dan kun je bij ons op school goed terecht omdat wij een topsporttalentschool zijn (LOOT).

We beoordelen je prestaties op basis van je ontwikkeling en je inzet. Van de zomervakantie tot de herfstvakantie sporten wij, mits het weer het toe laat, buiten. Daarna ‘overwinteren’ wij in onze eigen sportzaal tot aan de meivakantie om vervolgens weer naar buiten te gaan. Wij verwachten van jou een sportieve mentaliteit.

Sportdagen
Elk jaar organiseert de sectie bewegingsonderwijs een wintersportdag. Tijdens deze dag kun je kiezen om te gaan skiën, snowboarden, zwemmen en/of schaatsen. Deze activiteit vindt vaak plaats rond de voorjaarsvakantie.

Daarnaast organiseert de sectie bewegingsonderwijs ook de jaarlijkse sportdag. Tijdens deze dag kun je kiezen uit verschillende (trend)sporten.


Muziek

Binnen de muzieklessen kan je jezelf op een speelse en laagdrempelige manier muzikaal ontwikkelen. Het accent ligt op praktisch musiceren: er wordt gezongen en gespeeld op popinstrumentarium, maar er wordt ook vaak gebruik gemaakt van technologie. Zo zal je leren je eigen beats/songs te componeren, produceren en op te nemen.

 

De muzieklessen starten altijd vanuit het muzikale interesseveld van de klas. Gedurende de twee jaren in de onderbouw kom je in aanraking met verschillende muziekstijlen en leer je jezelf muzikaal te presenteren. We werken samen toe naar een aantal uitvoeringen: bij onder meer de kerstviering en het Zomerfeest ga je samen het podium op!

 

Design& Innovation

Design & Innovation (D&I) is een fantastisch nieuw vak dat we sinds schooljaar 2015-2016 aanbieden in de bovenbouw. Landelijk staat dit vak ook wel bekend als informatietechnologie voor de theoretische leerweg (ITTL). Het vak wordt dit schooljaar nog maar op een klein aantal scholen in Nederland aangeboden. Daarmee staat de school aan de basis van een aantrekkelijk en zeer eigentijds programma van media, design en ICT.

 

Wat leer je bij D&I?

Met behulp van de enorme hoeveelheid kennis die online te vinden is ga je samen met de docenten op onderzoek uit. Je werkt met de nieuwste technieken en software en leert programma’s zoals Photoshop, Sketch-Up en Wordpress. Je gaat aan de slag met 3D-printers, robotica en programmeren. Kortom, een innovatief vak gericht op de toekomst!

 

Wie kan D&I volgen?

Om dit vak te kunnen volgen moet je nieuwsgierig zijn, zelfstandig kunnen leren en goed kunnen samenwerken. Verwacht niet dat de docent je alles gaat vertellen, je moet zelf veel uitzoeken. Als je op deze manier leert werken kan je alles leren wat je maar wilt, ook als je niet meer op school zit. D&I past in alle profielen en je leert vaardigheden die in elk beroep belangrijk zijn.

De Savornin Lohman | v. Ghentlaan 51 1215 PN Hilversum | tel: 035 - 624 02 61 | fax: 035 - 624 62 16 | post@savorninlohman.nl ontwerp en realisatie SchoolMaster BV