Ondernemende mavo

De Savornin Lohman is een school waar leerlingen het naar hun zin hebben. De sfeer is geweldig en iedereen kent elkaar. Wij geven afwisselend en uitdagend les, waarbij je steeds ondernemender wordt. Om ondernemender te worden moet je soms creatief zijn, zelfstandig kunnen werken en ook samenwerken. En die eerste stap zetten, laten zien dat je initiatief durft te nemen. Naast goed onderwijs, vinden wij het ook belangrijk dat het spannend blijft. Daarom maken we regelmatig leuke trips en gaan we op interessante excursies. Zelfs naar het buitenland!


Hoe ondernemend ben jij?

De Sav is een ondernemende mavo. Wat betekent dat? Is dat voor leerlingen die later een eigen bedrijf willen beginnen? Nee, ondernemende vaardigheden zijn voor iedereen belangrijk. Je hebt ze nodig om goed mee te komen in onze maatschappij. Kritisch denken, creatief zijn, netwerken, samenwerken en initiatief nemen. Het zijn allemaal vaardigheden die goed van pas komen, nu en later!


Actief en creatief

Op onze ondernemende mavo leer je een ondernemende houding te krijgen. Dáár gaat het om. Je werkt aan leuke en leerzame projecten. Je hebt veel keuzevrijheid, maar ook veel verantwoordelijkheid. Ondernemend zijn leer je vooral door te doen. Bijvoorbeeld door een kleine onderneming op te zetten, je in te zetten voor een goed doel. En er is meer!


Design & Innovation

Met zo’n 15 andere mavoscholen in Nederland bieden wij informatietechnologie als D&I aan. Bij D&I leer je alles over ICT, media en design: je werkt bijvoorbeeld met photoshop, sketch up en robotica en gaat programmeren en filmpjes maken. Het vak van de toekomst, denk je niet?


In Bedrijf

De Sav is actief in de samenleving en actief in de buurt. Je organiseert goede doelen acties, houdt een voorstelling en doet een maatschappelijke stage. Zo wordt je wel een ondernemende burger. Je gaat producten verkopen of diensten aanbieden in het project JOLO. Tenslotte onderzoek je bij bedrijven en maatschappelijke organisaties het ondernemend gedrag van de directeur.


De Savornin Lohman | v. Ghentlaan 51 1215 PN Hilversum | tel: 035 - 624 02 61 | fax: 035 - 624 62 16 | post@savorninlohman.nl ontwerp en realisatie SchoolMaster BV