Nieuws
[5-7-2018Een tussenjaar op maat
College de Opmaat heeft een pilot ontwikkeld voor leerlingen die niet over konden volgens de overgangsnormering én die baat hebben bij een onderwijsprogramma op maat. Bekijk de opzet via de link in > lees meer.

Kom verder bij College de Opmaat
Soms heeft een leerling extra begeleiding nodig om een vmbo-diploma te halen. Geldt dat ook voor jou? Dan is College de Opmaat misschien wel dé school voor jou.

Wij zijn een school voor leerlingen met het advies vmbo met lwoo, op een aparte locatie: alle leerlingen krijgen extra ondersteuning bij het leren. College de Opmaat: Op maat voor jou!

>>> Lees meer


Positive Behavior Support (PBS)

Veiligheid, eerlijkheid en respect vinden wij erg belangrijk, vandaar onze slogan: ‘College de Opmaat gaat VER.’ Dit schooljaar besteden wij extra veel aandacht aan het belonen van gewenst gedrag.

Vanuit onze visie zijn wij in 2015 gestart met Positive Behavior Support (PBS). PBS is gericht op het creëren van een omgeving die het leren bevordert, waardoor leeropbrengsten beter worden.

 

Uitgangspunten bij PBS zijn de waarden: Veiligheid, Eerlijkheid en Respect. Bij deze waarden hebben we passend gedrag geformuleerd dat met de leerlingen in de mentorlessen wordt besproken. In elke openbare ruimte van de school (kantine, toilet, trappenhuis enz.) hangt een herinnering aan het gewenste gedag. Daarnaast maken mentoren regelmatig afspraken met hun groepen over gewenst gedrag in de klas. Belangrijk bij PBS is dat er gemeten wordt wat het effect is van de gemaakte afspraken. Zo worden veranderingen zichtbaar.

Gewenst gedrag wordt beloond met complimenten en kleine attenties.

College de Opmaat heeft een PBS-stuurgroep met daarin onderwijsondersteunend personeel, medewerkers uit de onder- en bovenbouw en de directie. Wilt u meer weten of heeft u een mooi idee? Neem dan contact op met ons via info@collegedeopmaat.nl.College de Opmaat gaat VERKom verder
 op de website van College de Opmaat!

Leerlingen, medewerkers en ouders van onze school kunnen door in te loggen met hun Magistercode in het blauwe kader (inloggen beveiligde deel) direct toegang krijgen tot Magister. Als er vragen of opmerkingen zijn over de website, of is er een probleem met inloggen, mail ons dan: webmaster@cvogooi.nl


College de Opmaat

Informatie voor nieuwe leerlingen 2018 - 2019

Stripverhaal College de Opmaat

Schoolgids

     

    

            

  


Inloggen website

 College de OpMaat | Larenseweg 127 1221 CL Hilversum | tel: 035 - 695 01 72 | fax: 035 - 695 35 08 | info@collegedeopmaat.nl ontwerp en realisatie SchoolMaster BV