Oudercontact
OudercontactCollege de OpMaat besteedt veel aandacht aan contact met het thuisfront van de leerling. In overleg met de ouders/verzorgers kan de maatschappelijk werkende op huisbezoek komen. De bedoeling hiervan is om de leerling in zijn sociale omgeving beter te leren kennen. Vaak ontstaat daardoor meer begrip voor de situatie en kunnen ouders/verzorgers en mentor hun mogelijkheden beter op elkaar afstemmen.


OuderavondenAan het begin van het schooljaar is er een startgesprek waarbij ouders/verzorgers kennismaken met de mentor(en) van hun kind. Vier keer per jaar is er een mentor-ouders/verzorgers contactmoment. De mentoren bespreken op deze middag of avond, op afspraak, onder meer het rapport en het handelingsplan van de leerling. Er zijn ook thema avonden over onderwerpen als vakkenpakketkeuze, het PTA, vervolgonderwijs of een thema dat op dat moment sterk leeft bij ouders/verzorgers en docenten.  
College de OpMaat | Larenseweg 127 1221 CL Hilversum | tel: 035 - 695 01 72 | fax: 035 - 695 35 08 | info@collegedeopmaat.nl ontwerp en realisatie SchoolMaster BV