Sectie wiskunde
Hoe wiskunde de wereld veranderde.... en hoe de wiskunde docenten op het Comenius College jou gaan helpen om jouw wereld te verkennen en te veranderen!

                                            

                    


 

De opkomst van onze beschaving en ontwikkelingen in de wiskunde zijn hand in hand gegaan. Wiskundige vernieuwing maakte navigatie op oceanen mogelijk en daarmee de ontdekking van nieuwe landen. Mobiele telefoons zouden niet werken zonder de mogelijkheid van calculaties in Mega-en Gigabytes en we maken dagelijks gebruik van abstracte algebra (ja, iedereen, elke dag opnieuw). Veel van wat we als normaal beschouwen - van internet en bruggen tot ruimtevaart en financiële beurzen - berust op wiskundige vooruitgang. Kortom: onze wereld zou niet kunnen functioneren zonder wiskunde.


Wiskunde is een universele taal, die overal ter wereld en in alle vakgebieden dezelfde (eigen) grammatica heeft maar uiteraard zijn er een aantal regels en afspraken, zoals ook bij Nederlands als vervoegingen, voltooid deelwoorden, gebiedende wijs etc..

Internet bestaat pas net 25 jaar, maar zeker door het sterke gebruik ervan de afgelopen jaren, is alle informatie nagenoeg ergens aanwezig. MAAR VOOR DE INTERPRETATIE VAN ALLE INFORMATIE EN DATA IN HET DAGELIJKS LEVEN HEB JE WISKUNDE NODIG, zoals voor statistiek, voor kortingspercentages , groeicurves, bouwtekeningen, verkooptrends en analyses in de wetenschappelijke en zakelijke industrie.

Natuurlijk rijst de vraag wat wiskunde nu precies is. Wel, die vraag wordt beantwoord tijdens het aantal jaren dat je wiskunde krijgt bij ons op school. Of je nu MAVO, HAVO, Atheneum of Gymnasium gaat doen, wiskunde is altijd een verplicht vak, zoals ook het Vak Rekenen een verplicht vak is voor de onderbouw en straks ook voor de bovenbouw. Je kunt soms wel kiezen welke wiskundesmaak je wilt. Zo is er op onze school Wiskunde A, B of C; wat dat is? Google het eens en je zult verrast zijn hoeveel informatie je kan vinden. Blijf wel kritisch denken en neem niet voetstoots aan wat je allemaal op Internet vindt…


Belangrijk is te weten, dat er in ons team van wiskunde docenten een aantal mensen zit, dat jarenlange ervaring heeft in het bedrijfsleven – en daarom kunnen die docenten jou precies vertellen, waar bijvoorbeeld die rare exponentiele functie nu zoal voor nodig is en in welke beroepen die wordt gebruikt.....


Hieronder zie je een foto van de docenten van onze Wiskunde Sectie.

Op de Open Dag van zaterdag 17 januari 2015 staat een tiental enthousiaste docenten voor je klaar om het soms onbegrepen, onterechte saaie beeld van wiskunde om te toveren in een interessante wereld waarin je je eigen fantasie en gedachten vrijelijk volgens een aantal spelregels kunt laten rondwaren!

We hebben een wiskundecarrousel voor je gemaakt. Via verschillende “marktstalletjes”maak je kennis met de grappige en serieuze onderdelen van de wiskunde. Spelletjes, raadsels en practische voorbeelden worden je voorgeschoteld van 9 tot 12 uur.

Laat je zien! .......Komt dat zien!........................want onze slogan is... “Kom Verder”! 


 

Zaterdag 17 januari 2015

Open Dag – van 9 tot 12 uur

 


                  
Comenius College | Bisonlaan 1 1217 GH Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | info@comeniusnet.nl ontwerp en realisatie SchoolMaster BV