Tekenopdracht culturen

INLEIDING

Het lijkt wel alsof in de wereld alles steeds meer op elkaar gaat lijken. Moderne steden zien er hetzelfde uit. En over de hele wereld zie je dezelfde reclames.  Toch zijn er ook grote verschillen tussen culturen en tussen de verschillende werelddelen. Dat zie je aan de huizen of aan de producten die je in de winkels kunt kopen. Die verschillen hebben te maken met tradities. Elke cultuur heeft zijn eigen, traditionele manieren van vormgeven en zijn eigen vormen, kleuren en versieringen. Het onderwerp in deze toets is: andere culturen. 

OPDRACHT

Je kunt in deze toets kiezen uit twee opdrachten.

 1. Thuis bij een verre vriend(in).
  In deze opdracht ga je een woonkamer tekenen of schilderen van een (denkbeeldige) vriend of vriendin. Deze vriend(in) woont in een land buiten Europa.
  Je moet de woonkamer tekenen in de stijl van één van de culturen in dit boekje. De inrichting van de woonkamer moet passen bij die cultuur.
   
 2. Een wereldproduct!
  In deze opdracht ga je een verpakking ontwerpen van een product dat je aantreft in de supermarkt van een land buiten Europa.
  Je moet het ontwerp uitvoeren in de stijl van één van de culturen in dit boekje. Je mag de verpakking op één van de volgende manieren uitvoeren:
  • -> als uitslag (zonder achtergrond)
  • -> als een ruimtelijke weergave, geplaatst tegen een achtergrond.

Je moet eerst de vragen in dit boekje beantwoorden. Je mag dit doen door ze met een klasgenoot te bespreken. Je mag de antwoorden ook opschrijven. Kies daarna welke opdracht je wilt gaan maken. 

VOORBEREIDING

Op onderstaande webpagina's zie je voorwerpen, letters, kleding, versieringen en gebouwen uit vijf verschillende culturen:

Comenius College | Bisonlaan 1 1217 GH Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | info@comeniusnet.nl ontwerp en realisatie SchoolMaster BV