Sectie Drama en toneel


Op het Comenius krijgen alle leerlingen in het eerste en tweede leerjaar één kwartaal drama. In het eerste jaar ligt de nadruk op spelplezier, improviseren en zelf scenes maken. In het tweede leerjaar wordt er gewerkt aan een scene met vaste tekst die aan het eind van het kwartaal wordt gepresenteerd aan de klas.

De theaterklas

Daarnaast is er de mogelijkheid voor MH-leerlingen in de tweede en derde klas om te kiezen voor de theaterklas. Dit betekent per jaar twee kwartalen een blokuur drama/toneel.

In de tweede klas wordt er gewerkt aan spelvaardigheid dmv improvisatieopdrachten, het maken van een clip en het maken van een gezamenlijke presentatie op basis van een (soms zelfgeschreven) vaste tekst.

In de derde klas ligt de nadruk op de voorbereiding van het sector/profielwerkstuk. Eén uur theorie, één uur praktijk. De leerlingen doen een onderzoekje naar een bepaald facet van theater/spel en dit mondt uit in een presentatie met een verslag of werkstuk.

Voorstellingen

Buiten de lessentabel om (repetities op woensdagavond of donderdagmiddag) is er de mogelijkheid om twee keer per jaar mee te doen aan een voorstelling die ook toegankelijk is voor mensen van buitenaf. Eén voorstelling met kerstmis, één voorstelling vlak voor de meivakantie. Een musical en een toneelstuk. Aan deze voorstellingen kunnen leerlingen uit alle leerlagen en afdelingen meedoen. Op deze manier krijg je alle getalenteerde en geinteresseerde leerlingen in dit vakgebied bij elkaar, wat vaak bijzondere en mooie voorstellingen oplevert.

Ook stromen er elk jaar leerlingen door naar het kunstvakonderwijs of naar de universiteit (theaterwetenschappen).

Voorstellingen in de afgelopen 5 jaar

Musicals (in samenwerking met de sectie muziek voor het orkest):

Anatevka, Foxtrot, Little shop of horrors, Oliver

Toneelstukken:

Lachen zullen we (Enne Koens), Adriaan Mole (Sue Townsend), Midzomernachtsdroom (Shakespeare), Elektra (Sophokles), Peer Gynt (Henrik Ibsen), De kersentuin (Tsjechow) 

                                                                                                       link: Musical op Comenius College

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV