Nieuw begin

Helaas, de vakantie is echt ten einde. Sommigen zullen blij zijn dat het gewone ritme weer begint en je iedereen weer ziet. Anderen zitten misschien nog met hun gedachten op het strand, in het buitenland, in vakantiemodus. Sommige ervaringen uit je vakantietijd zijn misschien wel te gebruiken op school: die extra Spaanse of Franse gesprekken met vakantievrienden, de spierkracht door surfen of bergbeklimmen bij gym.

Ook heb je de kennis, opgedaan op school, weer kunnen gebruiken op vakantie. Al was het maar economisch met kleedgeld omgaan. ;) Zo kun je dit schooljaar ook gebruiken ter voorbereiding op de volgende vakantie(s). De Spaanse/Franse/Duitse lessen helpen om nog beter te kunnen communiceren met buitenlandse leeftijdsgenoten. De gymlessen helpen je soepel en fit in zwemoutfit te verschijnen. De boeken en dvd’s van de Mediatheek 2.0, oftewel Leerplein, kunnen je inspireren, gespreksstof opleveren, nieuwe dromen aanwakkeren.

Zo zie je maar waar school goed voor is. Het lijkt wel eens vervelend allemaal, totdat ineens de geleerde kennis in je dagelijks leven van pas komt en je jouw dromen kunt omzetten in avonturen die je buiten schooltijd beleeft. Want spreek je goed Spaans, wordt dat backpacken door Zuid-Amerika ineens interessanter (deze boeken staan in de informatieve kast). Snap je veel van aardrijkskunde, wordt werken op een vulkanisch eiland wellicht bereikbaarder. Economie helpt je met kennis waardoor het opzetten van een eigen bedrijf simpeler wordt en goed Engels spreken is noodzakelijk als je droomt van werken in het toerisme, dan wel de internationale handel in wilt. Of gewoon zelf wat wilt bestellen of regelen in het buitenland.

Weet je nog steeds niet waar je het allemaal voor doet? Kom dan eens tussen de boeken kijken, lees over bestemmingen, lees verhalen van anderen en hun avonturen. Lees autobiografieën en zoek naar inspiratie. Dan kan die stomme les ineens wat interessanter of nuttiger worden.  Omdat je dan begrijpt waar je het voor doet. Zo worden dromen werkelijkheid. Wij zijn er om jullie daarbij te ondersteunen. Zou je graag wat meer informatie willen over een onderwerp dat jouw nieuwe passie is? Vraag gerust aan de balie of dat in huis is of zoek zelf in Aura . Ook willen we helpen zoeken op internet. Gewoon vragen.

Comenius College | Bisonlaan 1 1217 GH Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | info@comeniusnet.nlontwerp en realisatie SchoolMaster BV