Article Details
Groot Goois Dictee dinsdag 30 oktober Bericht geplaatst op: 19-10-2018

DE RECTOR, DOCENTEN EN LEERLINGEN VAN HET COMENIUS COLLEGE VERLENEN OP DINSDAG  30 OKTOBER A.S. HUN MEDEWEKING AAN HET GROOT GOOIS DICTEE


Ook dit jaar organiseren Lions Club Het Gooi en Hilversum weer het Groot Goois Dictee op dinsdag 30 oktober a.s. in het raadhuis in Hilversum.

Het Groot Goois Dictee steunt projecten om mensen, die slecht kunnen lezen en schrijven, naar een hoger niveau te brengen.

Het Groot Goois Dictee van 2017 was een groot succes.. Mede door bijdragen van sponsoren en deelnemers is €8500 opgehaald om laaggeletterdheid in het Gooi te bestrijden. 


De rector, Johan Veenstra, docenten en leerlingen van het Comenius College zetten zich, net als in eerdere edities, op 30 oktober weer in voor dit doel: de rector neemt plaats in de jury; docenten maken deel uit van het correctieteam en leerlingen maken het dictee en nemen het op tegen leerlingen van het Gemeentelijk Gymnasium. De leerlingen worden hiervoor gesponsord door de school.


Vorig jaar is het Groot Goois Dictee in de categorie scholieren gewonnen door een leerling van 4-vwo van het Comenius College: Storm Brinkhuis. Zie o.a. onderstaand artikel uit de Gooi- en Eembode (20 oktober 2017). Dit betekent, dat het Comenius College dit jaar de eer te beurt valt om het papier en de pennen voor het Dictee te leveren.

lees meer >>
Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV