Article Details
Studium Generale 2018 versie 2.0! Bericht geplaatst op: 8-3-2018

Studium Generale 2018 versie 2.0!

Dit jaar hebben we de Studium Generale voor 4 vwo en 5 vwo in een nieuw jasje gestoken. Leerlingen die nu in 5v zitten, hebben het programma al een keer meegemaakt en om die weer verder uit te dagen hebben we een flinke wetenschappelijke component aan het programma toegevoegd; De Rectors League gevolgd door de aftrap voor het PWS traject.

De 5 vwo-ers konden kiezen uit een vijftal colleges verzorgd door de Universiteit Utrecht, de zogenaamde ‘Rectors League”. Een daarvan was een college over het onderzoek naar Jongeren en Echtscheiding door Dr Inge van der Valk. Hoe actueel en relevant dit onderzoek is konden we daarna allemaal in het NRC lezen die met een grote bijlage over dit onderwerp kwam op de zaterdag na de Rectors League en waarin het onderzoek van Inge van der Valk ook veelvuldig werd genoemd.

En dan is er voor de 5 vwo leerlingen die volgende stap te maken naar zelf onderzoek doen en wellicht hiermee de brug naar je vervolg studie slaan: het profielwerkstuk. Met presentaties van Janneke Hartemink van Scholennetwerk en Dr Inge de Vries over onderzoek doen en presentaties van onze eigen PWS toppers uit 5 vwo, werd de leerlingen het pws traject dat hen te wachten staat duidelijk gemaakt en tijdens de lunchpauze heeft iedereen nagedacht over zijn onderwerp, samenwerking en begeleiding. De start van het PWS traject 2018-19 is gemaakt!

Om half twee de inmiddels traditionele Comenius College Tour met dit keer een echte bèta wetenschapper Prof Dr Ing Bob van Eijk. Voor sommige leerlingen misschien iets te ingewikkeld, maar toch wist hij de N-leerlingen dit keer eens te bedienen en met de vragen van Floor Tiesing werd een de ingewikkelde materie van de Neutrino’s en het HIggsdeeltje toch zelfs voor de grootste alpha iets inzichtelijker gemaakt.


lees meer >>


Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV