Article Details
Vijf 5-vwo-ers gaan Viva Fysica! Bericht geplaatst op: 2-3-2015

Door de heer Akrikez en de verdere sectie natuurkunde 


Een jaarlijks natuurkundecongres voor vwo-docenten en hun leerlingen met aandacht voor recente ontwikkelingen in de natuurkunde. Het jaar 2015 is door de Unesco en door de Verenigde Naties uitgeroepen tot ‘Internationaal Jaar van het Licht’. Licht speelt een grote rol in allerlei facetten van ons leven, zo ook in natuur- en sterrenkundig onderzoek. Het ochtendprogramma van Viva Fysica! staat in het teken van UvA en VU onderzoek met elektromagnetische straling van allerlei golflengtes, van radiogolven tot harde gamma straling.
Op vrijdag 30 januari 2015 vond voor de veertiende keer het natuurkundecongres Viva Fysica! plaats. Het Comenius College Hilversum was daar natuurlijk ook bij!. Met vijf leerlingen uit de klas 5 VWO begeleid door de heer K. Akrikez namens natuurkunde sectie.
Onze leerlingen, samen met nog zo'n 250 bezoekers vulden de grote collegezaal geheel en luisterden aandachtig naar de lezingen van het ochtendprogramma. In de middag verspreidden de deelnemers zich over de verschillende workshops. Als afsluiting werd er een 3D-videoreportage van het congres getoond.
Binnenkomst bij Viva FysicaI


De aanwezigen luisteren aandachtig naar de lezing in de overvolle congreszaal


Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV