Article Details
Profielmarkt havo en vwo Bericht geplaatst op: 9-2-2015

Door de heer Van den Heuvel en mevrouw Smeur

 

Afgelopen woensdag- en donderdagavond schitterden de leerlingen van 5 havo en 6 vwo tijdens de presentatie van hun profielwerkstukken!

Na maanden hard gewerkt te hebben (oké, sommigen zullen het in iets korter tijdsbestek hebben gedaan) was het tijd om al het harde werk te presenteren aan iedereen die het maar wilde zien!

 

Van 19.00 uur tot 20.00 uur stond de aula vol met kraampjes. De leerlingen hadden daar hun onderwerp uitgestald en deden alle mogelijke moeite om mensen te overtuigen naar hun presentatie te komen in de ronde erna!Havo

Enorme opblaaspoppen, veel eten (er was zelfs een echte broodjeszaak), een hotelreceptie, een 3D-printer, live muziek en nog veel meer was er te bewonderen. Een enorme drukte door de vele ouders, opa’s en oma’s, oud-leerlingen, vrienden en familie zorgden voor een ontzettend gezellige sfeer. Vele gesprekken over de inhoud van alle profielwerkstukken volgden en natuurlijk werd er gesmeekt om de felbegeerde stem om zo aan het einde weg te gaan met de eerste prijs voor het beste kraampje van de PWS-markt 2014-2015. Deze prijs zou aan het einde van de avond uitgereikt worden!

 

Ikzelf was in elke ronde bij een uitermate interessante presentatie. Wat ontzettend knap dat deze leerlingen zich zo kunnen en durven profileren. En wat een inhoud! Ik zag zelf presentaties over boulimia, de muziek van de jaren ’60 tot nu, het zorgbeleid op middelbare scholen en over de kledingindustrie in combinatie met de werkomstandigheden in lage-lonenlanden. Wat jammer dat ik elke ronde elf van deze prachtige presentaties moest overslaan.

De lokalen zaten vol en een enorm applaus steeg op na elke presentatie waarna een zucht van opluchting zichtbaar werd bij de leerlingen… YES. Het is voorbij!

De prijzen

En dan de afsluiting en prijsuitreiking in de aula! Hieronder zijn de winnaars van de havo en het vwo te zien. Verdiende winnaars die alle winnaars in de aula en de lokalen symboliseren! We kijken alweer uit naar de nominaties die binnen zullen stromen. Op naar het nominatiediner waar de echte pareltjes de strijd aangaan om het beste PWS van het excellente Comenius College!


Geen prijs maar wel een prachtige presentatie: (van links naar rechts) Louk Dekkers en Dewi Dijkman (uit havo 5) 


De winnaars van de publieksprijs op de havo (op de voorgrond van links naar rechts):
Joelle van Erp, Pim Kuhlman, Sem van Gurp en  Emmelien Vernes


Vwo

 

Eigenlijk begint het plezier al ’s middags: toen ik vanuit de personeelskamer de aula in keek om een uur of vijf, begon het al aan alle kanten te tintelen. Overal leerlingen die druk aan het werk waren om hun kraam op de markt zo mooi mogelijk te maken. Er werden letters geknipt, snoepjes in bakjes gedaan, posters op de wanden geprikt. Er werd een hometrainer klaargezet, gitaren en xylofoon werden uit het muzieklokaal naar de aula versleept, leerlingen hezen zich in kostuums en zetten elkaars haar in de krul. Wat een bedrijvigheid en wat een feest om te aanschouwen!

 

Het bruiste het van de levendige gesprekken op de markt. Het was druk met ouders, grootouders, collega’s, leerlingen (veel  5-vwo’ers gelukkig!) en oud-leerlingen. Ik heb veel complimenten gehoord over de leerlingen, hun werkstukken, de kraampjes en de school. Na de markt waren er vier rondes van presentaties waarin ik mooie PowerPoints en Prezi’s voorbij zag komen. Het blijft elk jaar weer jammer dat je niet alle presentaties kunt bijwonen! Vanmorgen sprak ik nog enkele  collega’s en hoorde dat ook zij veel leuke, soms wat onhandige, maar vooral interessante presentaties hebben gezien.

 

Om 20.00 uur werd het signaal gegeven dat de markt ten einde was en dat iedereen een keuze kon gaan maken voor het bijwonen van de presentaties. Enorm gespannen leerlingen gingen naar de lokalen om hun presentatie te geven.

 

 

 

Aan het eind van de avond mocht ik de prijzen uitreiken voor de beste marktpresentaties. De prijs voor de M-profielen ging naar Lucie van Hulst en Teska Vaessen, die in Romeinse kledij in hun tempelkraam hun werkstuk over Phaedra met verve hebben verkocht. De prijs voor de N-profielen was voor Nils Roturier en Annelot Broerze die in een prachtige blauwe waterkraam mét bellenblaasapparaat hun werkstuk over de omzetting van zout water in zoet water aanprezen.

 

 

 

‘s Avonds werken is soms best pittig, maar van deze avond ging ik met veel energie en gevoelens van trots naar huis; wat zijn onze leerlingen prachtig en rijk “materiaal” om mee te mogen werken! 

Dank

Een speciaal woord van dank, ook vanaf deze plek, aan mevrouw Poort, mevrouw Deltour en mevrouw Van der Plas voor de geweldige organisatie!! Wat zouden we toch zonder ze moeten!

 

 

Bij het vwo was het een drukke bedoeling de sfeer zat er goed in!  

Het blauwe goud: (van links naar rechts) Nils Roturier en Annelot Broerze


Een trotse mevrouw Smeur met de vwo-prijswinnaars (van links naar rechts: Lucie van Hulst en Teska Vaessen)
Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV