Article Details
Beste profielwerkstuk (vwo) voor Jasmijn Verboom en Emma Biemans Bericht geplaatst op: 14-6-2013Dit jaar organiseerde de Nederlandse vereniging voor leraren maatschappijleer (NVLM) voor de zevende keer de nationale profielwerkstukwedstrijd. De winnaars ontvingen onder het genot van een heerlijk diner in de Euromast hun prijs van de fractievoorzitter van D66: Alexander Pechtold.

Winnaars bij het vwo waren Jasmijn Verboom en Emma Biemans van het Comenius College in Hilversum. Zij hebben het beste vwo-werkstuk 2013 geschreven met de titel “De Verklaring omtrent het Gedrag”. Proficiat!

Onze felicitaties gaan ook uit naar begeleider Erna van Zwol, voor wie de jaarlijkse tocht naar de Euromast inmiddels routine begint te worden;).

Citaten van de jury bij het winnende werkstuk

“Jasmijn en Emma maken een op het oog droog onderwerp als het VOG erg relevant en interessant voor jongeren. De analyses zijn het resultaat van een gedegen opgezet onderzoek en bij het leggen van verbanden wordt net dat stapje extra gezet!”
Mw. Esther Havekes, MSc., Universiteit Utrecht

“Dit werkstuk is uitstekend geschreven en levert interessante inzichten op.  Wat wellicht nog uitzonderlijker is, is dat het überhaupt geschreven is. De Verklaring Omtrent het Gedrag is immers een relatief ongeliefd thema.  De auteurs tonen echter op overtuigende wijze aan dat dit onterecht is.”
Dr. Kristof Jacobs, Radboud Universiteit Nijmegen

“Hoe een schijnbaar suf onderwerp toch heel interessant gemaakt kan worden bewijzen Jasmijn Verboom en Emma Biemans met hun werkstuk over ‘De verklaring Omtrent het Gedrag’. Een must-read voor mensen die nog niets weten van dit onderwerp, en voor mensen die geïnteresseerd zijn in gedegen sociaal wetenschappelijk onderzoek.”
Dr. Peter Achterberg, Erasmus Universiteit Rotterdam

“Uitstekend geschreven rapport over een niet alledaags onderwerp. Met name de aanleiding voor dit onderzoek en de formulering van de probleemstelling was helder en uitstekend beredeneerd. Zelfs het specifieke jargon van het OM werd hier en daar benut in de tekst hetgeen suggereert dat ze zich goed verdiept hebben in het onderwerp.”
Dr. Marja Aartsen, Vrije Universiteit Amsterdam

 

http://nvlm.nl/nvlm/activiteiten/wedstrijd/

 

 

Reactie Alexander Pechtold

 

Als reactie op de inhoud van het onderzoek liet Alexander Pechtold tijdens het diner in de Euromast weten dat hij de problematiek rondom de VOG en jongeren aan de orde gaat stellen in de Tweede Kamer vanuit de invalshoek die wij hebben aangedragen. Hij heeft toegezegd ons daarover op de hoogte te houden.
Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV