Article Details
Gala-avond Comenius College begint stijlvol Bericht geplaatst op: 2-6-2013

                                                              Door de dichtbijredactie (Gooi en Eembode) 


HILVERSUM - Het was een komen en gaan van opvallende, gekke, peperdure en ongewone voertuigen op de Bisonlaan in Hilversum vrijdagavond. Zij brachten de mavo-, havo- en vwo-eindexamenkandidaten van het Comenius College op gepaste wijze naar hun galafeest dat die avond op hun school plaatsvond.


Langs de kanten van de Bisonlaan, aan de voorzijde van het Comenius College, stonden honderden ouders, familie en vrienden de uitbundige eindexamenkandidaten op te wachten. Telkens weer maakte een buitengewoon voertuig zijn opwachting, waarna de afgestudeerde scholieren over de rode loper hun entree maakten. Elke nieuwe aankomst werd onthaald op een luid applaus van de omstanders.

Zo ook verging het de acht jongedames-studentes die in drie stoere legervoertuigen ronkend kwamen voorrijden. Hun twee militaire voertuigen - originele Willy's Jeeps en een Dodge WC52 - werden vriendschappelijk ter beschikking gesteld door Keep Them Rolling, de vereniging die zich ten doel stelt militaire voer-, vaar- en/of vliegtuigen in stand te houden en te tonen aan het grote publiek.

De drie wagens, met achter het stuur 'soldaten uit de WOII', werden stijlvol geëscorteerd door twee militaire authentieke motoren eveneens uit de jaren '40-'45. De studentes, die de dag ervoor nog het uitgestelde examen Frans aflegden, spraken van een 'hele bevrijding de school nu te mogen verlaten'.Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV