Article Details
Excursie Scheepvaartmuseum Amsterdam Bericht geplaatst op: 17-3-2013

Op vrijdag 8 maart zijn de klassen 2HV1 en 2HV2 voor het vak geschiedenis op excursie geweest naar het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Enkele leerlingen vertellen:

-          We moesten al vroeg aanwezig zijn. Totaal niet erg, iedereen had er eigenlijk wel zin in. We gaan naar het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Deze excursie is een gedeelte dat bij het hoofdstuk hoort waar we op dit moment mee bezig zijn. Met twee klassen in de bus rijden we er heen. Na aankomst worden de twee klassen gesplitst. De groep waar ik in zat kreeg als eerst een rondleiding door het museum. Er werd ons verteld over belangrijke personen toen uit die tijd. Hierbij werden ook hun eigendommen tentoongesteld. Een medewerker van het museum begeleidde ons. Ik vond de informatie die hij vertelde heel interessant en heb veel geleerd! Nadat hij klaar was met uitleggen moesten we ons weer in groepjes splitsen en een filmpje maken over een bepaald onderdeel of persoon. Na 25x opnieuw een filmpje te maken is het mijn groepje gelukt! Hierna krijgen we een rondleiding door een nagebouwd VOC-schip. Er is verteld wat er werd gegeten en over de bemanning, straffen en andere bezigheden op het schip. Na afloop kregen we pauze, dus lekker Amsterdam verkennen. Iedereen kwam terug met bakken kip en patat, wel komisch. Toen gingen we door de Amsterdamse stad lopen en kregen we opdrachten die we aan de hand van de informatie die ons verteld werd door de twee geweldige begeleiders mw. Wets en mw. Nagel. Hier krijgen we ook een cijfer voor! Daarna kregen we weer een pauze en tot slot zat iedereen weer lekker terug in de bus huis. Topexcursie! (Pad Anmanee 2HV2)

-          De excursie in Amsterdam was leuk want nu leerde je iets over een stad waar je ook in liep en er vielen ook veel gebouwen op waar je normaal zo voorbij zou wandelen en niet zou hebben gezien. Het is sowieso leuk om iets te leren en het ook echt in het echt te zien in plaats van het plaatje in je lesboek te zien. (Jord Wernsen 2HV2)

-          Toen we hoorden als klas dat we naar het Scheepvaartmuseum gingen, klonk dat heel saai. Ik wist er weinig van. Na een tijd in de bus gezeten te hebben kwamen we aan. Het was een heel mooi gebouw! Ook zag ik een VOC-schip in het water liggen, waarna ik wel zin kreeg om hier heen te gaan! Je zag veel schilderijen en spullen die echt van mensen waren geweest in die tijd. Na de rondleiding kregen we een iPod om te filmen. Je moest namelijk met een groepje een verhaaltje maken over de persoon die je had gekozen. Dat was wel leuk. Toen we het schip ingingen zag je echt hoe het was om in zo’n schip te zijn. Alles stond er nog wat er vroeger ook was. De hut van de kapitein, het laadruim, enz. Ik zou er nog wel een keer heen willen! (Bart Gross, 2HV2)

 


 


Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV