Article Details
Zip Your Lip 2013 Bericht geplaatst op: 1-3-2013


Woensdag 20 februari was weer zo ver, de jaarlijkse Zip Your Lip-actie op het Comenius College. Vorig jaar hebben we het stokje overgenomen van David van Rosmalen, Laura Jacobs en Tsjip van Hulst, en hebben wij de actie voor de tweede keer met veel plezier georganiseerd en opgezet.

Veel derde-, tweede- en vooral eersteklassers hebben zich dit jaar super goed ingezet voor de actie. Hoewel je zou denken dat hongerige bruggers niet te houden zijn, zijn ze eigenlijk best grappig en gehoorzaam! Uiteindelijk waren we met een ontzettend leuke groep van zo’n 80 man.
 

De dag begon vroeg, om acht uur met z’n allen op school, we zijn begonnen met een korte opening, waarna de kinderen hun lesuren volgden. Vanaf het laatste lesuur hadden we met een programma met ontzettend leuke activiteiten. We hebben zelfs onze eigen heuse ‘Harlem Shake’ gemaakt, zie facebook/website! En tot onze vreugde deed iedereen enorm leuk mee!
De rest van de dag hebben we gevuld met spellen, films, waaronder een horrorfilm gevolgd door een speurtocht door een donkere school, wat niet iedereen even prettig vond.
 


Rond een uur of twee vond iedereen het wel mooi geweest en merkte je dat velen door de honger uitgeput waren. De lichten gingen uit, hier en daar werd nog wat gekletst, en uiteindelijk lag iedereen heerlijk te slapen.
Om half acht ging de wekker al weer en wat je dan meemaakt, is zoiets wat je eigenlijk zou moeten filmen. Een aantal werd wakker en keek beduusd om zich heen waar ze ook al weer waren. Je had ook een paar die zich te beroerd voelden en gewoon voor dood in bed bleven liggen, totdat ze het tijd vonden om maar eens wat te gaan eten.
 
   

Nadat iedereen een beetje was bijgekomen van deze ‘wilde’ nacht, kwam het heerlijk verzorgde ontbijt, gesponsord door Le Fournil, Albert Heijn, Groenteboer Verwey, en de school! Iedereen at met smaak van het heerlijke,lichte ontbijt.

   

Al met al hebben wij en de kinderen een ontzettend leuke dag en nacht gehad, en hebben ook nog eens prachtig bedrag van €4524,- opgehaald! Dit geld gaat naar Zuid-Soedan en wordt besteed aan o.a. schoon drinkwater, scholing en veiligheid voor vrouwen!
Verder willen wij nog iedereen bedanken die zijn/haar steentje heeft bijgedragen!
 

Floortje Bakker, Monique van de Wetering, Madelief Franzen, Emma Franzen.Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV