Article Details
‘Citius, altius, fortius’. Een impressie van de gymnasium dag Bericht geplaatst op: 15-2-2013

                                                                    Door: Annelot Broerze en Lucie van Hulst, 4G

 

‘Citius, altius, fortius’ (Sneller, hoger, sterker). Niet alleen het motto van de Olympische spelen en ons eigengemaakte pentathlon, ook die van de Gymnasiumdag 2013. De geschiedenis herhaalt zich op het Comenius College;  Leerlingen tonen hun creatieve kunsten met een klassiek tintje, laten hun stem horen bij het debat en voeren prachtige mythes op.

De dag begon met Dhr Boer, die een indrukwekkende opvoering neerzette over de mythe van Oedipus en de herkomst van de melkweg. Daarna begon het echte werk: de leraren hadden een leerzame, maar toch leuke workshop voorbereid. Mw Borsboom hield de pentathlon, waar … de echte snelle Romein bleek te zijn; Meneer Verkerk en Tsjip van Hulst bereidden de kinderen voor op een zenuwslopend debat; O.l.v. Dhr. Ruiter en Mw Bloemhard voerden ze een versie van een klassiek Griekse tragedie genaamd Medea op; Bij Dhr. Roos beschilderden de leerlingen de muur, althans, een paneel (de gehele muur werd afgekeurd); De externe docent Mw Zoha versierde een bankje met mozaïek; Bij Mw van Nielen en Dhr de Jong boetseerden ze hoofden en vazen en Mw van Houten begeleidde de Razende Reporters, waaronder wij, de schrijfsters van dit stuk. Kortom een nuttige middag. De avond was spectaculair met als gasten de ouders en atheneum-leerlingen die alle kunsten mochten bewonderen. Met grote dank aan Maria van Beers,  Henk Ruiter en Sean Keller, die zich overigens de hele dag bezighield met het pronken van al zijn klassieke outfits. Al met al, zeker voor herhaling vatbaar!

     
     
     
     

 

Lectori Salutem (de lezer gegroet) Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV