Article Details
ALORS ON TOURNE! Bericht geplaatst op: 20-1-2013

ALORS ON TOURNE!

Frans filmproject wegens succes geprolongeerd.

Al heel wat jaren voert de sectie Frans in 3VWO een filmpjes project uit. De leerlingen beleven hier altijd veel plezier aan en kunnen naast hun kennis van het Frans, hierin al hun fantasie kwijt.

Waren het enkele jaren nog geleden nog aan elkaar geplakte beelden, opgenomen met een videocamera die via een snoertje achter in een tv geprikt vertoond werden,  nu zijn het zeer professioneel ogende filmpjes die met een mobieltje worden opgenomen en via I-movie snel worden bewerkt met een nagenoeg professioneel resultaat.

Dit jaar hebben we besloten om met ons filmproject eens mee te doen aan de landelijke wedstrijd van Maison Descartes; ‘Alors on Tourne’.  De opdracht voor de wedstrijd was het maken van een ‘Court métrage” van ongeveer 7 minuten met maximaal 4 personen, waarbij een historische Franse figuur centraal moest staan.

De inleverdatum was 15 januari jl, wat betekende dat we voor de kerstvakantie met het project aan de slag moesten en de leerlingen veelal in hun kerstvakantie hebben moeten filmen.

Maar wat hebben ze hard gewerkt en wat een mooie filmpjes zijn hier uit gekomen! Veel leerlingen zagen de wedstrijd als een kans om eens écht te excelleren, en dit is vooral heel duidelijk geworden bij het filmpje genaamd Viktor Jr Lustig,  losjes gebaseerd op het verhaal van de man die de Eiffeltoren verkocht. Filmisch echt het aanzien waard, bovendien blijft de film je boeien, ook daar waar het Frans niet altijd even verstaanbaar is….

Helaas was de Viktor Lustig-film te lang om toe te worden gelaten tot de wedstrijd, maar gelukkig waren er genoeg court métrages om uit te kiezen.

De sectie Frans heeft het laatste woord gehad maar ook de leerlingen mochten meestemmen. Uiteindelijk heeft dit geleid tot de inzending van twee filmpjes;

Astérix et Obélix sont amoureux  en Lucky Luke.%

Maar dat wil niet zeggen dat de keuze makkelijk was. Hieronder ziet u een filmagenda met de inzendingen. Soms is het Frans magnifique, soms kan er nog wat aan verbeterd worden, maar een plezier om naar te kijken is het zeker!

Stéphanie Poelman et Jacqueline van Houten, docenten Frans 3VWO

AGENDA des Courts Métrages “Alors on Tourne”

 

Victor Jr Lustig – le nouveau film de Robbert de Vries, avec Hidde Richardson, Tico Kuijper, Stijn Westerhout, Denzell Melles, Robbert de Vries e.a.

http://www.youtube.com/watch?v=ocKahv_5Zlk

 

 

Astérix et Obélix sont amoureux – une comédie avec Mijke Patijn, Isa van der Baan, Julia van de Beek Et Emmelien Vernes (nomination prix meilleur court métrage)

http://www.youtube.com/watch?v=aNLqU9MX5Kw

 

 

Lucky Luke – (nomination prix meilleur court métrage)

 

http://www.youtube.com/watch?v=zoMYaV44z4s&feature=youtu.be

 

 

 
Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV