Article Details
Comenius College in finale NK Debatteren Bericht geplaatst op: 11-12-2012

HILVERSUM - Het Comenius College uit Hilversum heeft vrijdag bij de voorronde van het NK Debatteren voor Scholieren de zesde plek behaald. Voldoende om naar de finale te mogen.

De voorronde, die plaatsvond op het Niftarlake College in Maarssen, bestond uit drie debatrondes met elk een stelling over een actueel onderwerp. Denk aan stellingen als 'Deelname aan pensioenfondsen moet geheel vrijwillig worden voor werknemers' of 'De overheid moet met dwang alle scholen zo multicultureel mogelijk maken'. Er deden in totaal 38 scholen mee aan deze voorronde.

Paul, Mervin, Max en Emma vormde het debatteam voor het Comenius College. Hoewel zij de tweede debatronde verloren, haalden zij als individuele sprekers voldoende punten om als team op een zesde plek te belanden. Paul was de beste spreker van het Comenius en kwam in het klassement van 125 debaters terecht op de zevende plaats.

De finale is op de Universiteit Leiden op 19 januari. Of ook het Gemeentelijk Gymnasium dan van de partij zal zijn, wordt komende vrijdag, tijdens nog een voorronde is, duidelijk. In de finale strijden 33 scholen tegen elkaar

BRON: dichtbij.nlTerug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV