Article Details
Paris dans 24 heures avec 5V et 5G Bericht geplaatst op: 15-10-2012

Paris dans 24 heures avec  5V et 5G

Vrijdag 12 oktober was het zover. De leerlingen uit 5V met Frans of Klassieke Talen, moesten vroeg op, maar werden beloond: om 1 uur stonden we bovenop de Arc de Triomph, in het zonnetje te genieten van het prachtige uitzicht over de Champs Elysées, van de Petit Arc  bij het Louvre tot de Grande Arche van la Défense.

De reis wordt in de klas goed voorbereid, de leerlingen maken een Franstalige brochure om hun reis voor te bereiden. Van te voren wordt er een museum gekozen en een kunstwerk waar een presentatie over gehouden wordt. Braque, Renoir, Degas, Rodin, Picasso, Nicky de SaintPhalle, van oud tot zeer modern, vele grote namen passeren in korte tijd de revue. De Gymnasiasten gaan naar het Louvre naar de klassieke afdeling en de leerlingen die Frans hebben verdelen zich over het Louvre, Musée d’Orsay en Centre Pompidou. 
                  

Daarna heeft iedereen vrije tijd, maar is het wel verplicht om een wandeling uit te stippelen waarin minstens drie monumenten zijn opgenomen. Nu is dat niet zo’n kunst in Parijs, dus als we om kwart over 7 weer verzamelen bij de Notre Dame heeft iedereen de Arc de Triomphe, Louvre, Concorde al gezien en in veel gevallen ook de Sacre Coeur, de Eifel Toren, les Invalides, L’Opéra  en soms  zelfs het Panthéon. De dames krijgen het ook nog voor elkaar om nog even te shoppen, Abercrombie tasjes zijn zwaar vertegenwoordigd en de Chanelwinkel wordt soms ook tot een van dè monumenten gerekend.

Dan natuurlijk is het tijd voor het diner: We gaan eten in Quartier Latin, waar de leerlingen zelf in groepjes kleine bistrootjes opzoeken en daar een Frans menuutje nemen: entree, plat èn dessert voor 15 euro, het kan nog!

Daarna met de boot over de Seine om  de hele dag nog een rustig langs te laten komen en natuurlijk te genieten van de verlichte Eifeltoren! Overigens ook nog en passant een monument erbij, les Navettes varen vanaf… Pont Neuf!

En dan is het alweer 11 uur en weer naar huis. Beetje slapen in de bus, lukt gelukkig altijd wel. Iedereen is rozig van de lange dag, maar we zijn weer beloond met een vracht aan culturele bagage! En dat allemaal in 24 heures. Fantastique!

                    
Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV