Article Details
Wat iedereen moet doen bij alarm Bericht geplaatst op: 6-9-2012

Als het alarm afgaat moet je er altijd van uitgaan dat er sprake is van een werkelijke noodsituatie. Je weet van te voren nooit of het een vals alarm is.

Als het alarm afgaat, moet iedereen de school zo snel en veilig mogelijk verlaten. Om dat voor elkaar te krijgen, moet je je aan de volgende punten houden.

Blijf rustig en luister naar aanwijzingen van je docent of via de intercom.

Sluit de ramen. Laat je jas en je tas liggen en verlaat ordelijk het lokaal. De laatste die het lokaal verlaat, sluit de deur.

(Als ramen en deuren dicht zijn, kan er geen lucht binnenkomen om een vuur aan te wakkeren. Jassen en tassen kunnen brandgevaarlijk zijn en in de drukte een risico vormen voor jezelf en voor anderen).

Blijf als groep bij elkaar en ga niet rennen, duwen of trekken maar blijf zo rustig mogelijk.

Ga naar de dichtstbijzijnde uitgang, verlaat het gebouw met je groep en je docent en ga op veilige afstand staan. Zorg ervoor dat de (uit)gangen en de wegen naar de school niet verstopt raken zodat je medeleerlingen er ook uit kunnen en hulpdiensten snel de school kunnen binnengaan.

Blijf ook nu als groep bij elkaar. Mis je iemand? Geef het door aan je docent.

 Wacht als groep op nadere mededelingen en volg deze op.


Onthoud: ieder alarm is serieus totdat het sein ‘veilig’ is gegeven.

                    Plattegrond met nooduitgangen







Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV