Article Details
Mus en Danique winnen roeikampioenschap Bericht geplaatst op: 19-6-2012

Afgelopen 1 juni vond het jaarlijkse nationale roeikampioenschap voor scholieren plaats. Heel roeiend Nederland was uitgelopen om dit evenement bij te wonen. Al om 9.30 uur stonden de eerste fanatieke roeiers strak van de zenuwen op de bosbaan in Amsterdam. Het Comenius had twee teams ingeschreven: een team met vier onervaren roeiers en een teampje met twee ervaren roeiers.
De dames uit het ervaren roei team (Danique van Alphen uit 3M3 & Mus Kenemans uit 3A1) startten in het onderbouw meisjesveld; tegenstand was niet echt aanwezig maar om de eer toch een beetje hoog te houden moesten onze dames toch wel flink doortrappen. Aangezien ze twee keer moesten startten was het nog best zwaar, want Danique moest ook nog de boot van de onervaren roeiers sturen.
Toen de dames de eerste wedstrijd met een ruime bootlengte voorsprong gewonnen hadden, gingen ze er een beetje van uit dat het met de tweede wedstrijd wel goed zou komen. Maar dat viel tegen, want na een slechte start in de tweede wedstrijd had de boot naast hen toch wel een voorsprong. De dames moesten de eer van de school natuurlijk hoog houden en met een kleine push van twintig halen stoven ze toch langs de andere boot. Toen ze het geluid van de finishtoren hoorden, werd duidelijk  dat ze de winst binnen hadden gesleept.


Ook het onervaren-team heeft zeker niet ondergepresteerd, ze werden eenmaal eerste en eenmaal tweede, en dat tegen een Britse school.
Het was een erg geslaagde dag op de Bosbaan, en volgende jaar doen we zeker weer mee!Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV