Article Details
Succes voor Velapassion op Dutch Youth Regatta Bericht geplaatst op: 3-6-2012

Onder leiding van coach Eduardo van Vianen zeilde Team Velapassion een succesvolle Dutch Youth Regatta (DYR) 2012 in Workum. Brons bij de meisjes Laser Radial en een 6de en 7de plaats in de Laser Radial overall zijn leuke successen. Daarnaast kwalificeerde Curaçaoënaar Just van Aanholt zich voor de ISAF Youth Worlds in Dublin.

                                  

PP Plevier en Just van Aanholt

Phillippe Peter, alias PP Plevier uit Lelystad, verraste iedereen door 3 dagen lang het klassement in de Laser Radial aan te voeren. Hij had daarmee kans op de felbegeerde plek voor de ISAF Youth Worlds, waarvoor de DYR het kwalificatietoernooi is. Op de laatste dag van de DYR stond er wat meer wind en liet hij wat steekjes vallen. Hij viel daardoor terug naar een toch nog knappe 6de plaats op de DYR, in 2011 finishte P.P als 5de in Laser 4.7. Wouter Sonnema werd Nederlands kampioen in de Laser Radial en tekende daarbij net als vorig jaar ook voor de ISAF plaats. Peter de By uit Abcoude die vorig jaar nog Splash voer, finishte op een 32ste plaats. Auke Holtrop en Mathieu de By zeilden de DYR niet mee vanwege eindexamens en blessures.

Curaçaoënaar Just van Aanholt, die in 2010 op Youth Olympic Games brons pakte, zeilde constant en werd uiteindelijk 7de en bemachtigde de AHO (Nederlandse Antillen) ISAF plaats voor de andere AHO zeilers Kevin van Otterdijk (20ste) en Louis Hendikx (53ste). Van Aanholt begint zich duidelijk steeds meer thuis te voelen in de Radial.

Leonie Schuurmans

Ook Velapassionzeilster Leonie Schuurmans uit Katwijk stond met het ingaan van de laatste dag op nominatie voor de fel begeerde ISAF plek. Maar de Wereldkampioene uit de 4.7, Maxime Jonker, stelde tijdens de laatste 2 races orde op zaken en kwalificeerde zich voor het prestigieuze evenement in Ierland. Leonie, die het brons pakte bij de meisjes, groeide grotendeels op in Amerika en zeilt nog geen jaar in Nederland. Ze liet wel zien dat er serieus rekening met haar moet worden gehouden. Dewi Couvert uit Bergen op Zoom van Velapassion eindigde in de middenmoot. 

In de Laser 4.7 klasse startte Judith Engberts uit Groningen. Door een te vroege start en een zwarte vlag in het begin van de Regatta werd een goede klassering wel heel moeilijk, maar zij sloot haar serie voortvarend af met een 3de en 2de plaats en finishte in het totaalklassement op een 19de plek..

Zomerprogramma

De Velapassion zeilers maken zich op voor een druk zomerprogramma met als hoogtepunten: Europa Cup Hoorn, EK Radial in Hourtin, het EK Radial Youth in België en het Nederlands Kampioenschap in september. Los van de training en coaching op het water die door Eduardo en Ronald van Vianen en Jochem Bart Haakman worden gegeven, werkt het team ook op de wal aan specifieke zeilfitheid. In de herfst staat er een trainingskamp in Curaçao op de planning om aandacht te geven aan het zeilen op grote golven en de voor de windse techniek te verbeteren. 

Velapassion wordt mogelijk gemaakt door: Control Technique, Win Design, Inventum, Ron Meijer Marine Services, RAM mobile Data, Gill, AAlease, Rensa verwarming en ventilatie, Remeha en Eneco. 

Bron: PR Velapassion


Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV