Article Details
3Havo op excursie naar het Roergebied Bericht geplaatst op: 30-5-2012

Wij zijn naar het Centro geweest in Oberhausen. Een “Centro” is een heel groot winkelcentrum. Er waren heel veel leuke winkels die we in Nederland wel en ook weer niet hebben . Zoals o.a. Hollister en Gilly Hidesi. Maar ook gewoon een Only en een H&M. Hier zou je gemakkelijk een hele dag rond kunnen lopen. Het zag er erg mooi uit en netjes ingericht. Er waren ook veel leuke restaurantjes, zowel binnen als buiten. We hebben ons hier erg vermaakt en we zouden graag nog een keer terug willen

   Liefs Mylène & Jessica

         

Op 24 mei zijn alle Duitse 3 havo klassen  op excursie naar Duitsland geweest . We hebben daar verschillende dingen gedaan waaronder de Kreuzweg Halde Haniel in Bottrop bezocht. We gingen een tocht afleggen die Jezus maakte van het paleis van Pilates naar de heuvel Golgotha waar hij ter dood werd veroordeeld: de zogenaamde kruisweg.We gingen de berg bewandelen en onderweg kwamen we verschillende staties tegen: een plek waar stil wordt gestaan . De staties zijn een soort monumenten die gemaakt zijn door de duitse kunstenares Elisabeth von Schulenburg. Daarbij moesten we natuurlijk ook opdrachten maken . Bijvoorbeeld : wat houden de staties in  en hoe de berg was ontstaan. Toen we eindelijk boven op de berg waren stond daar een super groot kruis en mochten we boven op de berg lekker lunchen. Ik zelf vond het uitzicht echt heel mooi en de tocht was ook best interessant. Het was een geslaagde wandeling.

Madelief de Weerd 3 havo

     
 

Excursie Duits naar Bottrop en Oberhausen

Donderdag ochtend, 24 mei, stonden we met z’n alle klaar om naar Duitsland te vertrekken. Na een reis van ongeveer twee en een half uur kwamen we aan in het stadje Bottrop.

In Bottrop gingen we een ‘Kreuzweg’ lopen, daarbij moesten we ook een aantal opdrachten maken. Op de route waren verschillende dingen te zien die met de vroegere kolen mijnen daar in de buurt, te maken hadden. Eenmaal boven op de heuvel, hebben met zijn allen even wat gegeten. Toen we eenmaal weer op de terug weg gingen, een aardig stukje naar beneden, vonden sommige leerlingen en leraren het toch echt zwaar en hadden ze hulp nodig, zoals mevrouw Steenman op de foto.

Toen we dan eindelijk beneden waren gingen we door met de bus naar Oberhausen. In Oberhausen gingen we naar een tentoonstelling in de Gasometer, genaamd ‘Magische Orten’.  De Gasometer is een grote toren waar vroeger gas in werd op geslagen. De tentoonstelling ging onder andere over wereld wonderen. Ook daarover moesten we opdrachten maken. Ook zijn we helemaal boven op de Gasometer geweest, om even het uitzicht te bewonderen en om even te genieten van de koele wind, want net zoals de rest van de week, hadden we prachtig weer.

Nadat we klaar waren bij de tentoonstelling, die overigens heel leuk was, was het dan eindelijk tijd voor dat gene waar waarschijnlijk de meeste meiden onder ons al de hele dag naar uit keken. We kregen namelijk nog even de tijd om te shoppen en wat te eten in Centro, een groot overdekt winkelcentrum.

Rond half vijf kwamen we terug bij de nog net niet weg gesmolten bus, en begonnen we weer aan onze terug reis. Op een klein stukje file bij de grens en Amersfoort na verliep die prima. En kwamen we met het vakantie gevoel nog in ons hoofd en een paar tinten bruiner weer aan in Hilversum.

Anne van der Schatte Olivier en Bram de Kloet

 

 Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV