Article Details
LOOT-leerling Philipine van Aanholt naar Olympische Spelen Bericht geplaatst op: 25-5-2012

Tijdens de Audi Laser Radial Worlds 2012 in Boltenhagen aan de Oostzee in Duitsland heeft onze oud-leerling Philipine van Aanholt (19jr) zich namens Curaçao gekwalificeerd voor London 2012. In een strijd tussen vierentwintig nog niet gekwalificeerde landen wist zij een van de nog slechts negen beschikbare plekken voor Londen te pakken in de Laser Radial klasse.

 

Haar Argentijnse topcoach Javier “Rulo” Borojovich was laaiend enthousiast. “De snelheid waarmee Van Aanholt nieuwe technieken en tactieken onder de knie krijg zie ik vrijwel nooit. Ik zie voor haar nog een mooie toekomst nu zij al op dit niveau zit op zo’n jonge leeftijd”, aldus de coach, die Anna Tunnicliffe naar het Goud in Peking bracht.

 

Van Aanholt werd 37e in het Overall klassement. Gintara Scheidt van Litouwen won de wereldtitel, gevolgd door Xi Lijia uit China en Multal Sari uit Finland. Marit Bouwmeester uit Nederland, die afgelopen december in Perth nog de titel pakte moest dit keer genoegen nemen met een vijfde plaats.

 

In de voorbereiding naar de Olympische Spelen neemt Van Aanholt over ruim een week deel aan de Skandia World Cup die op het Olympische water in Weymouth wordt gehouden. Weer een week later zeilt zij nog de World Cup in Kiel, Duitsland, waarna zij voor rust terug keert naar Curacao. Drie weken voor haar eerste wedstrijd op de Spelen zal zij al naar Engeland afreizen voor acclimatisering en training.

 

Deelname aan de Spelen is voor Philipine een mooie beloning voor een lange periode van hard trainen. Naast het Wereld Kampioenschap Meisjes in de jeugdklasse Splash en het Ladies Wereld Kampioenschap Sunfish behaalde Van Aanholt een vierde plaats op de Centraal Amerikaanse en Caribische Spelen en een vijfde plaats tijdens de PANAM Games.


Voor meer informatie: http://www.laserworldchampionship.comTerug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV