Article Details
Lezing social mediagebruik Bericht geplaatst op: 22-5-2012

Donderdagavond 7 juni 2012 van 20.00 uur tot 21.30 uur

 

Geachte heer/mevrouw,

 

Een paar maanden geleden vroegen wij u over welk onderwerp u het liefst wil horen tijdens onze jaarlijkse lezing voor ouders en opvoeders. Het onderwerp “Social Media gebruik door pubers” werd daarbij het meest gekozen. We hebben een spreker uitgenodigd die ons op donderdag 7 juni aanstaande meer over dit onderwerp kan vertellen.

 

Ivo Wouters van De Kinderconsument laat u kennis maken met de internetwereld van de jeugd en informeert u over de mogelijkheden. Ook geeft hij inzicht in het online gedrag van pubers. Door middel van beelden, onderzoeken en foto’s helpt hij uw kind beter te begrijpen en te begeleiden. De avond is interactief van opzet: er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van meningen en ervaringen.

 

Wilt u deze avond bijwonen?

Geeft u zich dan vóór maandag 4 juni door een mail te sturen naar ouderraad@comeniusnet.nl en vermeldt u dan uw naam en met hoeveel personen u komt.

Het Comenius College ontvangt u graag op 7 juni in de aula vanaf 19.45 uur met een kopje koffie.

 

Met vriendelijke groet, namens de ouderraad

Freek Sluijs en Maria Gigengack

 

PS: Denkt u nog even aan onze eerdere oproep met betrekking tot de Social Sofa’s? Achter in de aula staat een “spaarvarken” waar u een vrijwillige bijdrage voor dit schoolcadeau kunt achterlaten. We hopen van harte dat u samen met ons dit sympathieke project dat alle leerlingen ten goede komt, wilt steunen.

 

ICT en pubers: een perfecte combinatie. Met mobieltjes, tablets of computers zitten ze op MSN, Hyves, Youtube, Twitter, Facebook en Habbo. Zomaar wat voorbeelden van populaire “hangouts” op internet. En niet voor niets want er is veel leuks te beleven. Maar er is ook een keerzijde waar ouders zich regelmatig zorgen over maken. Hoe voorkom je scheldpartijen en bedreigingen? Zijn kinderen zich altijd bewust van de openbaarheid van internet? Hoe gaan zij om met extreme beelden van seks en geweld? Tot in hoeverre zijn kinderen zelf in staat om consequenties van hun activiteiten te overzien? En vooral: hoe ga je hiermee om als ouder?

 

over de spreker: http://www.bureauceni.nl

Ivo Wouters van De Kinderconsument richtte na een loopbaan als leraar, het onderwijsadviesbureau Bureau C&I (www.bureauceni.nl)op. Hij is media en ICT specialist voor primair en voortgezet onderwijs. De Kinderconsument is al ruim 10 jaar actief op het gebied van media en kinderen, als brug tussen onderwijs, ouders en het kind.

 Terug

CVO 't Gooi | Postbus 153 | 1200 AD Hilversum | tel: 035 - 621 57 51 | fax: 035 - 624 85 61 | cb@cvogooi.nl ontwerp en realistaie SchoolMaster BV